Σκληρή απάντηση Κρητικού σε συκοφαντίες για το νέο Κοιμητήριο

Σκληρή απάντηση, σε όσα ανέφερε για το νέο Κοιμητήριο των Άνω Λιοσίων, διαδικτυακή εφημερίδα που πρόσκειται στην παράταξη των Κουλοχέρη-Καμπόλη δίνει ο Αναπλ. Δήμαρχος Γιώργος Κρητικός. Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:


Διάβασα σε δημοσίευμα της 7/3/2019 στα Fylikanea με έκπληξη την συνέχεια από τον διάλογο που είχα με τον κ. Καμπόλη, τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο τις 4/3/2019, με θέμα την ίδρυση μονών Οικογενειακών Τάφων. 

Στο Δ.Σ. και κατά την συζήτηση του πιο πάνω θέματος, επειδή ο ως άνω σύμβουλος δεν είχε επιχειρήματα να αντικρούσει αυτά με τα οποία του ανταπαντούσα στα παράξενα και περίεργα που έλεγε, έκρινε καλό να δώσει συνέχεια από τα γραφόμενα στην πιο πάνω ηλεκτρονική φυλλάδα, σκεπτόμενος ότι δεν θα το δω για να απαντήσω και με αυτόν τον τρόπο θα περνούσαν, ασυζητητί, τα όποια ψέματα και παράδοξα γράφονταν. 
Καταρχάς πρέπει ο κ. Καμπόλης να ντρέπεται λέγοντας ότι δεν σεβόμαστε τους νεκρούς, διότι εγώ προσωπικά, τα 2,5 χρόνια που ανέλαβα την τύχη των δύο κοιμητηρίων στα Άνω Λιόσια έκανα τα πάντα για να υπάρξει μια τάξη, με τον Καινούργιο Κανονισμό Λειτουργίας, την εφαρμογή της Άδειας Εισόδου Και εργασιών και την συμπλήρωση της Ηλεκτρονικής Τράπεζας Πληροφοριών, σχετικά με τα τεκταινόμενα στα Κοιμητήρια. Αυτά φυσικά ήταν τα κάποια λίγα από της κινήσεις που έπρεπε να είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν, γιατί το Νέο Κοιμητήριο έχει ζωή 27 χρόνων. 
Αλλά κ. Καμπόλη μήπως γνωρίζετε γιατί η εκκλησία, το εστιατόριο και τα υπόλοιπα κτίρια είναι κλειστά μέχρι και σήμερα; Αν όχι, να σας πω εγώ διότι τα χτίσματα αυτά είχαν κατασκευαστεί παράνομα και έπρεπε να έρθει ο Γιώργος ο Κρητικός για να τα Νομιμοποιήσει, φυσικά με την στήριξη την προτροπή και την βοήθεια του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού. 
Θα μπορούσατε να μου πείτε επίσης, αυτά τα κτίρια μπορούσαν να λειτουργήσουν παράνομα, όπως γίνονταν και με πολλά άλλα, όμως αυτό δεν μπορούσε να γίνει στο Κοιμητήριο. Αν και το ξέρετε πολύ καλά, εγώ θα σας το πω για να το διαβάσουν οι Δημότες, αυτά δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν διότι το ηλεκτρικό ρεύμα, που, χαριστικώς, είχε χορηγηθεί από την ΔΕΗ, δεν επαρκούσε για την λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων. 
Αλήθεια εσείς τι κάνατε για όλα αυτά; Διότι, από ότι λέτε, εσείς ο ίδιος ο βίος σας σαν Δ.Σ. αλλά και Αντιδήμαρχου ήταν περίπου ιδίας ηλικίας με το νέο Κοιμητήριο, όλα αυτά τα προβλήματα δεν τα είδατε πότε; Και αφού τα είχατε δει γιατί δεν είχατε κάνει κάτι; Επί οκτώ χρόνια ήσασταν Αντιδήμαρχος του Δήμου μας και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες. Η ολιγωρία σας στα θέματα αυτά, ήταν από έλλειψη σεβασμού προς τους νεκρούς ή από άλλο λόγο; 
Αλλά μιλάτε στην ανακοίνωση σας, την οποία δεν την υπογράφετε, διότι αυτά που λέτε δεν τα πιστεύετε. Ενώ εγώ ότι λέω και γράφω, και το πιστεύω και το προσυπογράφω. 
Λέτε λοιπόν, ότι δεν έχουν γίνει έργα στο Κοιμητήριο, αλλά διανοηθήκατε ποτέ γιατί; Γιατί για να γίνουν έργα και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας, χρειάζονταν κάποιες ενέργειες και όσοι δεν το ξέρουν αυτό ή δεν πρέπει να μιλούν ή είναι τελείως «ανίδεοι» και ας λένε ότι είναι μηχανικοί, παίρνοντας εργολαβίες από κάποια έργα του Δήμου. Σας λέω ότι χρειάζεται Τοπικό Ρυμοτομικό το οποίο πολύ σύντομα θα εκδοθεί, όπως και η απόφασή για το Σ.Π.Ε. που την έχω στο γραφείο μου και όποιος νομίζει ότι λέω ψέματα ας έρθει να του την δείξω. Εγώ δεν αρνήθηκα σε κανέναν την ενημέρωση για την πρόοδο του τι γίνεται στο Κοιμητήριο, κάτι που θα ήταν και για εσάς προτιμότερο, ώστε να μην εκτίθεστε. 
Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στο πρόβλημα της συσσώρευσης υδάτων στον τομέα Δ’ του Κοιμητηρίου, που έλεγαν κάποιοι από «ασχετοσύνη» ότι ήταν αποστραγγίσεις της χωματερής. Ο συγκεκριμένος τομέας είχε πρόβλημα με τις αποστραγγίσεις των όμβριων, λόγω λάθους κατασκευής και όλοι οι τάφοι του συγκεκριμένου τομέα, επί δεκαπενταετία είχαν αδρανοποιηθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για το Κοιμητήριο. Αλλά η παρουσία του Κρητικού σαν υπευθύνου Κοιμητηρίων, η σωστή συνεργασία με τους εργαζόμενους, και η εργατικότητα όλων έλυσαν το πρόβλημα, άπαξ δια παντός.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα της ιδρύσεως των μονών οικογενειακών τάφων. Οι τάφοι αυτοί προβλέπονταν και από τον παλιό κανονισμό, αλλά κανένας δεν διανοήθηκε να τους ιδρύσει, ο μόνος που το έκανε ήταν μόνο ο Γιώργος ο Κρητικός. 
Αλήθεια αυτά που λέτε τώρα, δεν τα είχατε σκεφτεί πριν, όταν και πάλι είχατε την δυνατότητα σαν Αντιδήμαρχος και ειδικά σαν Αντιδήμαρχος Οικονομικών και μετέπειτα σαν Αντιδήμαρχος εσόδων, να αλλάξετε τα πάντα προς όφελος του Τόπου και των Δημοτών;
Εσείς όμως δεν κάνατε τίποτα αλλά, τώρα το μόνο που κάνετε είναι να ζητάτε ευθύνες, από αυτούς που δουλεύουν να καλύψουν και την δική σας ανικανότητα και εάν αμφιβάλλετε για ότι γράφω, να έρθετε να σας δείξω κάποια χαρτιά με τα οποία ζητούσατε να γίνουν κάποιες εξυπηρετήσεις δημοτών ατελώς! Αλήθεια τότε τα έσοδα του Δήμου δεν σας απασχολούσαν;
Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να πω κάτι για εμένα. Ήρθα στα Άνω Λιόσια 2,5 ετών και η οικογένεια μου ήταν πάμπτωχη. Μέχρι τα επτά μου χρόνια πεινάγαμε αλλά από εκεί και πέρα με πολλή δουλειά, δική μου και των μελών της οικογένειάς μου, καταφέραμε να ζούμε αυτή την στιγμή αξιοπρεπώς. Ένας από τους βασικούς λόγους εκτός από τις γνώσεις και την δουλειά για να γίνω ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ήταν και το ότι ποτέ δεν έκτιζα στην άμμο, ότι δημιουργούσα ήταν αποτέλεσμα ωρίμου επιχειρηματικής σκέψης, σωστού σχεδιαστικού πλάνου και θέλησης. Όλες οι κινήσεις μου ήταν βασισμένες στην νομιμότητα. Έτσι με αυτόν τον τρόπο δουλεύω και στο Κοιμητήριο, ποτέ δεν θα ξόδευα ούτε ένα ευρώ για την προσωπική μου προβολή κάνοντας παράνομα έργα που θα χρειάζονταν για να νομιμοποιηθούν τα διπλάσια χρήματα. Μακριά από εμένα η «κατασπατάληση» των χρημάτων του Δήμου και των Δημοτών. 
Πάντως, να είστε καλά και εύχομαι, να συνεχίσετε να έχετε την δυνατότητα να βλέπετε πράγματα από λάθος οπτική γωνία, διότι έτσι μου δίνετε την δυνατότητα, «προκαλούμενος», να μιλήσω για το έργο μου. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου