Σχολή κατασκευής χαρταετών έστησε και φέτος ο παπα Δημήτρης

ΦΩΤΟ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ
Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τον εφημέριο της Φυλής, πατέρα Δημήτρη Παναγακόπουλο. Συμπλήρωσε 33 χρόνια ποιμαντορίας στη Φυλή, φτάνοντας τα χρόνια του Χριστού. 
Ο ιερέας που έγινε αγαπητός σε όλη την περιοχή για το πνευματικό και κοινωνικό του έργο, είναι ο εμπνευστής πολλών πρωτοβουλιών, οι περισσότερες από τις οποίες απευθύνονται στα παιδιά και στους νέους. 
Μια από αυτές είναι και το μάθημα κατασκευής χαρταετού, που οργανώνει, επί 33 συναπτά χρόνια, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Φυλής, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. 
Το πράγμα είναι πολύ απλό. Ο παπα Δημήτρης και οι γονιοί του σχολείου μαθαίνουν στα παιδιά, πως να κατασκευάσουν, μόνα τους, το χαρταετό που θα πετάξουν την επομένη, δηλαδή την Καθαρά Δευτέρα. 
Το έθιμο επαναλήφθηκε και φέτος, καθώς, στο αρχονταρίκι του Ιερού Ναού, συγκεντρώθηκαν, το πρωί της Κυριακής 10 Μαρτίου 2019, γονείς και παιδιά κι επιδόθηκαν στο έθιμο της κατασκευής του χαρταετού. Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική κι όπως πάντα, ο παπα Δημήτρης και οι γονείς είχαν προβλέψει για τη μουσική αλλά και για το κέρασμα. 
Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να μεταμορφωθούν σε πανέμορφους χαρταετούς τα πηχάκια, τα πολύχρωμα χαρτιά, οι σπάγγοι και οι κόλλες. Τα παιδιά πέρασαν τρεις δημιουργικές ώρες, υπό την άγρυπνη καθοδήγηση του παπα Δημήτρη, που είχε φροντίσει και για την προμήθεια των υλικών. Το μόνο που τους ζήτησε να φέρουν από το σπίτι, ήταν τα ψαλίδια τους. 
Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, οι μικροί “αεροναυπηγοί” θα υψώσουν τους χαρταετούς στον όμορφο ουρανό της Φυλής.Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο, γιατί η κατασκευή είναι πιστοποιημένη. Φέρει την υπογραφή του παπα Δημήτρη.

Αρκεί να βοηθήσει και ο καιρός, γιατί χωρίς αέρα δε γίνεται...




























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου