Λαοθάλασσα για το Θανάση Σχίζα στο Ζεφύρι









Την στήριξη της υποψηφιότητας του Δημάρχου Χρήστου Παππού και του ιδίου ζήτησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας.
Μιλώντας, το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαΐου 2019, σε συγκέντρωση φίλων του που θύμιζε, ως προς το πλήθος των παρευρεθέντων, κεντρική συγκέντρωση μεγάλης παράταξης κι όχι ενός Δημοτικού Συμβούλου, ο Θανάσης Σχίζας έκανε έναν απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής, αλλά και του ιδίου ως Αντιδημάρχου Τεχνικών έργων. 
Έναν απολογισμό, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η φυσιογνωμία του Δήμου, την τελευταία πενταετία. Ειδικότερα, αναφερόμενος στα έργα της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, απαρίθμησε τα εξής:
  • την αναβάθμιση του οδοστρώματος που στοχεύει στην ενίσχυση της οδηγικής ασφάλειας και της βελτίωσης της καθημερινότητας
  • την ανέγερση του νέου παιδικού σταθμού που αποδεικνύει την «επένδυση» στην παιδεία
  • την ανακατασκευή του «Αίθριου» της Αττικής οδού και την αναμόρφωση στο δημαρχιακό μέγαρο, που διορθώνουν «ζημιές» του παρελθόντος
  • τις αισθητικές παρεμβάσεις της πόλης μας με την κατασκευή επτά νέων πλατειών στο Ζεφύρι
  • την παραμονή του Α.Τ. Ζεφυρίου και την μετεγκατάσταση των ΟΠΚΕ, που εντάσσονται στο πλαίσιο των μεγάλων προσπαθειών για πάταξη της παραβατικότητας στην περιοχή.
Επεκτάθηκε επίσης στα έργα που έχουν γίνει σε όλο το Δήμο αναφέροντας επιγραμματικά:
  • Την  τοποθέτηση λαμπτήρων Led στον οδικό φωτισμό και η ενεργειακή αυτοτέλεια
  • την επίβλεψη των εργασιών για την τοποθέτηση του φυσικού αερίου
  • την κατασκευή ειδικού Γυμνασίου και Πεζογέφυρας στα Άνω Λιόσια και την κατασκευή αποχέτευσης στη Χασιά
  • την ανάπλαση της λεωφόρου Φυλής και την κατεδάφιση σημαντικού αριθμού επικίνδυνων κτιρίων σε κάθε γωνιά του Δήμου.
«Θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλα πολλά έργα που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια, ωστόσο δεν είναι πρόθεσή μου να σας κουράσω, καθώς, αν η αναφορά τους και μόνο απαιτεί 30 λεπτά της ώρας για να τα απαριθμήσουμε, αντιλαμβάνεστε ότι τα 4,5 χρόνια διοίκησης του Δήμου μας, είναι ελάχιστος χρόνος για όσα με μεγάλη αφοσίωση στον στόχο μας καταφέραμε», πρόσθεσε. 
Ο Θανάσης Σχίζας προκάλεσε ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση στους συντοπίτες του μιλώντας για το Ζεφύρι.
«Το Ζεφύρι, λοιπόν, είναι για μένα η πιο όμορφη και η πιο παρεξηγημένη πόλη της Αττικής, που όμως είχε πολλά συσσωρευμένα προβλήματα από προηγούμενες διοικήσεις τα οποία έπρεπε να λυθούν άμεσα!
 Από το ξεκίνημα της θητείας μας θέσαμε ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του Ζεφυρίου. Θέλαμε μια πόλη όμορφη, λειτουργική και ασφαλή, για την οποία οι δημότες της θα είναι υπερήφανοι! Σαφώς και δεν ήταν ένα εύκολο εγχείρημα και παρά τις μεγάλες προσπάθειές μας, αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Αναγνωρίζουμε όμως και το γεγονός πως το Ζεφύρι δεν θυμίζει την πόλη των προηγούμενων ετών και πως έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και θα συνεχιστεί αυτή η πορεία, γιατί δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε ούτε - βήμα - πίσω από αυτό που ξεκινήσαμε! Ούτε – βήμα – πίσω από τον στόχο μας, που είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη που αξίζει στα παιδιά μας και στους συνδημότες μας!», τόνισε χαρακτηριστικά.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα έργα που έχει δρομολογήσει, για την επόμενη δημοτική περίοδο, η διοίκηση Παππού.
  • Την ανάπλαση του ΒΙΟΠΑ
  • Την κατασκευή του 8ου δημοτικού σχολείου
  • Την ανάπλαση του Πάρκου Πόλης
  • Την κατασκευή νέου Δημαρχιακού Μεγάρου
  • Την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου σε όλο τον Δήμο Φυλής
  • Τη δημιουργία αθλητικού Πάρκου
  • Την υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου
Κλείνοντας ευχαρίστησε τους συνδημότες του για το βροντερό «παρών» που φώναξαν στη συγκέντρωσή του και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί, στο πλευρό του Χρήστου Παππού, για την ανάπτυξη του Δήμου.
«Στους δρόμους της πόλης, στους δρόμους του Ζεφυρίου και όχι μόνο, εισπράττω καθημερινά αυτή την αναγνώριση που για εμένα είναι το πιο σημαντικό: αναγνώριση των κόπων μας, της δουλειάς μας, του αγώνα μας. Εξάλλου, οι περισσότεροι με γνωρίζετε αρκετά καλά και ξέρετε πως η νοοτροπία μου ήταν, είναι και θα είναι ταυτόσημη με αυτή της παράταξης στην οποία βρίσκομαι και της οποίας ηγείται ο Χρήστος Παππούς: Αυστηρό πρόγραμμα, μεθοδική δουλειά και αίσθημα ευθύνης! Μα ότι πιο σημαντικό έχω πετύχει από τη θέση μου σαν αντιδήμαρχος αυτά τα χρόνια είναι ότι μπορώ να κοιτάζω τους συμπολίτες μου στα μάτια και να παίρνω πίσω αληθινή αγάπη και πραγματική στήριξη. Εσείς είστε η δύναμη μου για τη δύσκολη συνέχεια και από εσάς αντλώ όλο μου το κουράγιο για να ανταπεξέλθω στα όποια προβλήματα προκύπτουν. Σας ευχαριστώ πολύ όλους που απόψε με τιμήσατε με την παρουσία σας και για τη δύναμη που αντλώ από εδώ για να συνεχίσω αυτόν τον δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας, τον Χρήστο Παππού, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια, φυσικά τους πολύτιμους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία οι οποίοι κατέβαλλαν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να υλοποιηθούν όλα αυτά τα έργα και τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και θα συνεχίσουμε να έχουμε. Να είστε όλοι καλά! Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!», τόνισε χαρακτηριστικά.  
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό με χαρακτηριστικές στιγμές της εκδήλωσης από το ξεκίνημα ως τη λήξη της 



















































































































































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου