Τη γυναίκα μάνα τίμησε η Σύλλογος Τριτέκνων Φυλής ανήμερα της γιορτής της




Με ζεστασιά και αγάπη πλημύρισαν οι τρίτεκνοι Φυλής την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη την Κυριακή 12 Μαΐου κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που οργάνωσαν για τιμήσουν την γιορτή της μητέρας. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ανταποκρινόμενος στη πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο σύλλογος με αφορμή τη γιορτή της μητέρας απένειμε αναμνηστικά σε 41 γυναίκες, μέλη του, που απέκτησαν τρίτο παιδί από τον Μάιο του 2016 έως το Φεβρουάριο του 2019 και βράβευσε την περιφερειακή σύμβουλο Δ. Αττικής Γιώτα Παππά για την μεγάλη στήριξη που παρείχε στο σύλλογο. Την αναμνηστική πλακέτα στην κ. Παππά απένειμε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 
Ο Δήμαρχος Φυλής αναφορικά με τη εκδήλωση έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της μάνας. Της ακούραστης αυτής γυναίκας που δίνει νόημα, φωτίζει, στηρίζει και αγαπά χωρίς όρια, όρους και προϋποθέσεις, μέχρι και την τελευταία της πνοή, τα παιδιά της. 
Σήμερα στη εκδήλωση καταθέσαμε με την παρουσία μας τον σεβασμό μας και μόνο. Όλες τις άλλες ημέρες όμως αποδεικνύουμε, στην πράξη με το έργο μας αυτόν το σεβασμό και το θαυμασμό που αισθανόμαστε. 
Οι βραβευμένοι βρεφονηπιακοί και oi νέοι παιδικοί σταθμοί, που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι δωρεάν κατασκηνώσεις που ξεκίνησαν πέρσι, οι ειδικές μειώσεις δημοτικών τελών σε τρίτεκνες οικογένειες, οι σύγχρονες δομές ΚΑΠΗ για την ηλικιωμένη μητέρα και πολλά άλλα δείχνουν καθαρά τη στήριξη στη συνδημότισσα μάνα. Συνεχίζουμε μαζί για να κάνουμε ακόμη περισσότερα» υπογραμμίζει ο Χρήστος Παππούς. 
Ο νέος πρόεδρος του συλλόγου τριών τέκνων Φυλής και καταξιωμένος ομοσπονδιακός προπονητής πάλης Ανδρέας Χριστοδουλάκης, αφού καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του περιέγραψε την καθοριστική σημασία της μάνας στη ζωή όλων με την μαντινάδα: «Μάνα λέξη ιερή , μάνα λέξη θεία που γράφεται μέσα στην καρδιά και όχι στα βιβλία» είπε καταχειροκροτούμενος ο κ. Χριστοδουλάκης. 
Πρωταθλήτρια της ζωής χαρακτήρισε τη γυναίκα μάνα η αντιπρόεδρος του συλλόγου τριών τέκνων Φυλής Κλέλια Βαρβαρίγου η οποία έκανε ιστορική αναδρομή για τον εορτασμό της ημέρας της μητέρας, ευχαρίστησε τον πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» Γιώργο Μαυροειδή για την προσφορά των αναμνηστικών που προσφέρθηκαν στις νέες τρίτεκνες μητέρες και προλόγισε την κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης την καταξιωμένη συγγραφέα και ψυχολόγο Ξένια Γιαννάκη. 
Η κ. Γιαννάκη μέσα από μια εκτενή και ενδιαφέρουσα ομιλία κάλυψε όλες τις πτυχές της προσωπικότητας που ξεδιπλώνει η γυναίκα μάνα. Παράλληλα, μέσα από τη διαδραστική παρουσίαση που έκανε, έδωσε ερεθίσματα στους παρόντες, προκειμένου, να αναθεωρήσουν, να υιοθετήσουν και να διαφοροποιήσουν συμπεριφορές, ώστε να ανοίξουν τους δρόμους που θα δυναμώσουν το θεσμό της οικογένειας και θα γίνει η κοινωνίας μας καλύτερη μέσα από την ανιδιοτελή και απεριόριστη προσφορά αγάπης. 
Η περιφερειακή σύμβουλος Γιωτά Παππά που τιμήθηκε από το σύλλογο αφού ευχαρίστησε για την τιμή που της έγινε διευκρίνισε πως δεν εκλαμβάνει τη βράβευση της ως προσωπική γιατί η στήριξη του συλλόγου έγινε στοχευμένα από την Περιφέρεια στο πλαίσιο του νέου κοινωνικού προσώπου που ενισχύει συλλογικότητες και συλλόγους. 
«Είτε εκλεγώ είτε όχι, αισθάνομαι τυχερή που σας γνώρισα και περάσαμε μαζί αυτά τα πέντε συναρπαστικά χρόνια» κατέληξε το χαιρετισμό της η κ. Παππά. 
Στις γυναίκες μέλη του συλλόγου που τιμήθηκαν απένειμαν τα αναμνηστικά ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, η Δημοτική Σύμβουλος Χρυσούλα Κουράση και η Τοπική Σύμβουλος Λία Καψή. 
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση





















































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου