Μήνυμα της Προέδρου Εθελοντών Ε.Ε.Σ Φυλής Τζένης Μπάρα για τα 142 χρόνια από την Ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού


Στις 10 Ιουνίου 1877, ιδρύθηκε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (E.E.Σ)
Θεωρείται ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στον ελλαδικό χώρο. Το έργο του είναι σύνθετο και βασίζεται στην άμεση ανταπόκριση και την εθελοντική προσφορά και δράση των πολιτών. Έχει βασικό στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, περιθάλπτοντας και στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, ηλικιωμένους, πρόσφυγες, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και γενικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Στον Δήμο μας από τις 31 Μαρτίου 2019 ιδρύθηκε και λειτουργεί το τμήμα Περιφερειακού Τμήματος Εθελοντών Ε.Ε.Σ Φυλής,με Πρόεδρο την κ.Τζένη Μπάρα και στόχο την ανάπτυξη και εξάπλωση του εθελοντισμού.
Κινούμενοι σ΄αυτό το πνεύμα θα πραγματοποιούνται δράσεις και εκδηλώσεις που σκοπεύουν στην κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη των δημοτών της πόλης μας. 
΄΄Είμαι σίγουρη ότι το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Φυλής θα έχει μεγάλη απήχηση στους δημότες μιας και η συμμετοχή τους σε παρόμοια θέματα είναι αντανακλαστικά,σχεδόν , δεδομένη΄΄ όπως δήλωσε η κ.Τζένη Μπάρα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου