Πρόβαλε σε Πανεπιστημιακό επίπεδο τον Δήμο Φυλής η συντοπίτισσά μας Μαρία Πιπίνη...

… μέσα από την διπλωματική της εργασία με θέμα: «Προοπτικές Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης στο Δήμο Φυλής»





Η Μαρία Πιπίνη, κάτοικος Ζωφριάς, του Δήμου Φυλής, αφού ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τα 12 μαθήματα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό», του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρουσίασε τη διπλωματική της εργασία με τίτλο «Προοπτικές Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης στο Δήμο Φυλής», ενώπιον τριμελούς κριτικής επιτροπής. 
Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από την επιβλέπουσα Σδράλη Δέσποινα, την καθηγήτρια Αθηνά Παπαγεωργίου και τον καθηγητή Παπαγρηγορίου Άρη. 
Μετά την παρουσίαση της εργασίας, η τριμελής επιτροπή βαθμολόγησε τη φοιτήτρια με 9, δηλαδή άριστα. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, διοργανώθηκε από 3 φορείς: Το πρώην ΤΕΙ Αθήνας και νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών). 
Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία αφορά τις προοπτικές βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στο Δήμο Φυλής. Στόχος της έρευνας αποτελεί η καταγραφή των αντιλήψεων των κατοίκων, όσον αφορά στις βιώσιμες τουριστικές δυνατότητες και προοπτικές της περιοχής του Δήμου Φυλής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που αναπτύσσονται στο Δήμο Φυλής, όπως αναρριχητικός, περιπατητικός, ορειβατικός, ποδηλατικός, καθώς και τον αρχαιολογικό, θρησκευτικό, πολιτισμικό, αθλητικό και γαστρονομικό τουρισμό που διαθέτει η περιοχή και μπορεί να αναπτύξει περαιτέρω. 
Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε δείγμα 250 κατοίκων της περιοχής του Δήμου Φυλής, την περίοδο Φεβρουάριος – Απρίλιος 2019. 
Αναμφίβολα, πρόκειται για μια αξιέπαινη και με ιδιαίτερη ευαισθησία πρωτοβουλία η οποία αναδεικνύει τις σημαντικές δυνατότητες των ανθρώπων της πόλης μας, που μπορούν να πάνε τον τόπο μπροστά!
 Αυτό ακριβώς έκανε και η Μαρία Πιπίνη στην οποία μετά το Άριστα, αξίζει και το δικό μας «Εύγε»! 
Θα ήταν παράλειψη τέλος, να μην αναφερθεί , πως θερμοί συμπαραστάτες στη διπλωματική εργασία της Μαρίας Πιπίνη, στάθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Μπρέμπος, ο επικεφαλής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Φυλή 2021» Γιώργος Πραχαλιάς, ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός η ΠΑΡΝΗΘΑ, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Φυλής, ο κόσμος που συμμετείχε με προθυμία στην έρευνά της και φυσικά η οικογένεια της. Η Μαρία Πιπίνη μάλιστα, δεν παρέλειψε να απευθύνει σε όλους τους ξεχωριστές ευχαριστίες, στον επίλογο της εργασίας της. 
Της ευχόμαστε από καρδιάς και εις ανώτερα!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παρουσίαση της διπλωματικής










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου