Επικεφαλής ή αφελής;

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το μέλλον είναι αυτό που έχει σημασία και δυστυχώς, σύμφωνα με το γνωμικό, είναι αόρατον. 
Λίγα όμως μπορούμε να προβλέψουμε, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία μας. Αυτό επιχείρησα κι εγώ στην περίπτωση της δίκης του Χρήστου Παππού και των Δημοτικών Συμβούλων της περιόδου 2007-2010. 
Έγραψα, στις 6 Μαΐου 2019, την πρόβλεψή μου για τη δίκη, στην έκβαση της οποίας ένας κύριος είχε επενδύσει πολλά.


Το ότι δικαιώθηκα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Σημασία έχει ότι ο εν λόγω κύριος δε διδάχτηκε το παραμικρό από τη λαϊκή ετυμηγορία που εκφράστηκε στις 26 Μαΐου 2019. 
Έτσι, δύο μήνες αργότερα, δήλωσε, στη διάρκεια της δίκης, ότι η διοίκηση Παππού εξακολουθεί να παρανομεί στα εργασιακά κι ανέφερε, ως παράδειγμα, τη σχετικά, πρόσφατη, μεταφορά των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ στο Δήμο Φυλής. Μεταφορά καθ’ όλα νόμιμη, που έγινε με νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης Κυβέρνησης και ελέγχθηκε από την Επιτροπή του άρθρου 152.
Ο ίδιος είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην ψηφίσει, κάτι που εδικαιούτο να κάνει, καθώς, ως Δημοτικός Σύμβουλος, είχε το δικαίωμα της κατά συνείδηση γνώμης και ψήφου. Αλλά όφειλε να δηλώσει ότι αποχωρεί επειδή, κατά την άποψή του, η μεταφορά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου. Κι όχι να λέει, εκ των υστέρων, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με τους εργαζομένους του ΞΕΝΙΟΥ, ότι αποχώρησε για να μην συμπράξει στον εμπαιγμό τους από τους Παππού και Αργυρόπουλο, που τάχα δεν ήθελαν να τους μεταφέρουν στο Δήμο... 
Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει τακτική αυτός ο άνθρωπος. Ούτε και έχει σημασία, γιατί, κατά το κοινώς λεγόμενο, έχει φάει τα (αυτοδιοικητικά) ψωμιά του. Όμως, σίγουρα, δεν μπορεί να παίζει με το ψωμί των εργαζομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν συμπληρώσει πάνω από είκοσι χρόνια εργασίας στον ΞΕΝΙΟ κι έμειναν άνεργοι, για εφτά ολόκληρα χρόνια, πριν μεταφερθούν, μετά κόπου και βασάνων, στο Δήμο Φυλής.
Αλήθεια, τι λέει για όλα αυτά ο, κατά τα άλλα, συμπαθέστατος επικεφαλής της παράταξης; Δεν πρέπει να πάρει θέση για το μείζον αυτό θέμα;
Εκτός κι αν, εκτός από επικεφαλής, το παίζει κι αφελής...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου