Χρήσιμη Ημερίδα για “Την απρόσκοπτη κίνηση στις πόλεις και θέματα ασφάλειας πολιτών”

Χρήσιμη Ημερίδα με θέμα “Την απρόσκοπτη κίνηση στις πόλεις και θέματα ασφάλειας πολιτών” πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του Δήμου Φυλής. 

Η Ημερίδα αποτελεί πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής που σε συνεργασία με τους Δήμους, εγκαινιάζει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με του Πολίτες, γεγονός που συνέβη και στο Δήμο Φυλής. 

Εισηγητές ήταν η Υπαστυνόμος Μαρία – Νίκη Σκοφή που υπηρετεί στο Α.Τ Χαϊδαρίου και ο Διοικητής του Α.Τ Άνω Λιοσίων Γεώργιος Αντώνης. 

Στο πρώτο σκέλος της ενημέρωσης η Υπαστυνόμος έδωσε πολύτιμες συμβουλές για την Οδική Ασφάλεια των Πολιτών και την τήρηση του Κ.Ο.Κ καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισης διαφόρων φαινομένων όπως: 
  • Εξαπάτηση ηλικιωμένων ή και γονιών για παιδιά ή συγγενικά πρόσωπα που δήθεν βρίσκονται σε κίνδυνο (είτε με απευθείας προσέγγιση είτε μέσω τηλεφωνικής φάρσας κ.α) 
  • Τρόπους ασφαλούς αντιμετώπισης διαρρηκτών 
  • Αντιμετώπιση κινδύνων από ανάληψη χρημάτων σε Α.Τ.Μ 
  • Μέτρα προστασίας από διαρρήκτες κατά την οδήγηση και πολλά ακόμη ζητήματα που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητά μας και να μας βρουν απροετοίμαστους. 
Στο δεύτερο σκέλος της Ημερίδας ο Διοικητής του Τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Γεώργιος Αντώνης, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα και προβληματισμούς που αφορούν στην σκληρή καθημερινότητα στις πόλεις των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου που έχει να κάνει κυρίως, με την παραβατική συμπεριφορά μερίδας πολιτών συγκεκριμένης κοινωνικής Ομάδας. 
Η επικίνδυνη και παράνομη οδήγηση ακόμη και από ανήλικους, η διακίνηση ναρκωτικών, η ηχορύπανση καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας που αφαιρεί το δικαίωμα στο ύπνο, οι κλοπές και οι βίαιες συμπεριφορές, εξακολουθούν όπως ακούστηκε από πολλά στόματα, να αποτελούν προβλήματα καθημερινότητας. 

Ο Διοικητής από την πλευρά του, υπήρξε σαφής σε απαντήσεις και ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του αλλά και για τον ξεχωριστό ρόλο που διαδραματίζει η στοχευμένη δράση των Ομάδων ΟΠΚΕ που με πρωτοβουλία του Δήμου Φυλής, εδρεύουν στην περιοχή. 
Ο κος Αντώνης επεσήμανε πως υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο στο οποίο γίνονται τροποποιήσεις για την καλύτερη λειτουργία του. 
Όλες οι πλευρές εξάλλου συμφώνησαν ότι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Δήμο Φυλής αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπου υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες, απαιτείται Πολιτική Βούληση αλλά και τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα που έχει σοβαρά κενά όπως για παράδειγμα στην αντιμετώπιση της ηχορύπανσης. 
Ο Διοικητής αποδέχθηκε επίσης την πρόταση που έχει τεθεί και από τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, για την διεξαγωγή μιας Ημερίδας παρουσία της Αστυνομικής και Πολιτικής Ηγεσίας ώστε να παρουσιαστούν στατιστικά στοιχεία για τα αποτελέσματα της συνεργασίας και του “Μνημονίου” που έχει συνάψει ο Δήμος Φυλής με την ΕΛ.ΛΑΣ, με στόχο την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στην περιοχή. 
Στην Ημερίδα έδωσαν το παρών Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής, εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου και Κοινωνικών Φορέων του τόπου αλλά και απλοί πολίτες που συμμετείχαν με ερωτήσεις, προβληματισμούς και απόψεις για μια πιο ασφαλή καθημερινότητα. 
Ακολουθεί ένα σύντομο αλλά χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του Διοικητή του Α.Τ ‘Ανω Λιοσίων κ. Γεωργίου Αντώνη.


Φωτό από την εκδήλωση0 comments:

Δημοσίευση σχολίου