Με Ψήφισμα Διαμαρτυρίας αντιδρά το Ζεφύρι στην υπολειτουργία του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας


Ο Γιάννης Μαυροειδάκος και η Ταξιαρχία Λαθουράκη συντάσσουν την επιστολή 
προς την Εθνική Τράπεζα

Στην έκδοση Ψηφίσματος Διαμαρτυρίας για την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να λειτουργεί μόνο δύο φορές την εβδομάδα το Υποκατάστημα Ζεφυρίου, κατέληξε το Τοπικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε, το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019, παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και κατοίκων της πόλης.
Στο Ψήφισμα επισημαίνεται η ανάγκη πλήρους λειτουργίας του Υποκαταστήματος για την εξυπηρέτηση των δημοτών, πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι ή ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική. Παράλληλα αποφασίστηκε να σταλεί το Ψήφισμα στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, μαζί με διαβιβαστική επιστολή.
Εξ άλλου, από το πρωί του Σαββάτου που αναρτήθηκε στο Υποκατάστημα η σχετική ανακοίνωση, ο Χρήστος Παππούς και ο Γιάννης Μαυροειδάκος επικοινωνούν με πολιτικούς παράγοντες με σκοπό να ανακληθεί η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι χάρη στη σθεναρή αντίδραση του Δήμου έχει αποτραπεί τουλάχιστον τρεις φορές στο παρελθόν το κλείσιμο του Υποκαταστήματος, με πιο πρόσφατη αυτή του Μαρτίου του 2018.                                                                                                                                                  Αριθ. Πρωτοκόλλου: 39911/6-10-2019

ΠΡΟΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
- ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:
ΜΠΟΥΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ,ΚΩΤΣΗΡΑ
ΓΕΩΡΓΙΟ,ΛΙΑΚΟ ΙΩΑΝΝΗ ,ΤΣΙΠΡΑ
ΓΕΩΡΓΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής ,σήμερα Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ συνήλθαν, κατεπειγόντως, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου κ. Λαθουράκη Ταξιαρχίας , στο Δημοτικό Κατάστημα Ζεφυρίου, που βρίσκεται επί της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου: 
1.Οι Τοπικοί Σύμβουλοι Ζεφυρίου: Διονύσιος Κατηφόρης,Σωτήριος Τσουκαλάς,Γεώργιος Παπαριστείδης.
2.Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ζεφυρίου: Ιωάννης Μαυροειδάκος, Αθανάσιος Σχίζας, Γιώργος Ραφτέλης, Γεώργιος Κούρκουλος, Αποστόλης Βαδεβούλης, Δρόλιας Θεοδόσιος,
προκειμένου να εξετάσουν το θέμα της υπολειτουργίας του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ζεφυρίου. 
Αναφερόμενη στο παραπάνω θέμα η Πρόεδρος κ. Ταξιαρχία Λαθουράκη γνωστοποίησε ότι πληροφορήθηκε το πρωί του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου 2019 από την ανακοίνωση του υποκαταστήματος στην πόρτα εισόδου του, την πρόθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να υπολειτουργεί το Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ζεφυρίου.
Πρόσθεσε ότι αμέσως ενημέρωσε το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, ο οποίος προέβη σε ενέργειες προκειμένου να λειτουργεί καθημερινά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ζεφύρι για τους παρακάτω λόγους: 
-Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα του Ζεφυρίου, δηλαδή μιας πόλης περίπου 10 χιλιάδων κατοίκων
-Εξυπηρετεί, κατά κύριο λόγο τους ηλικιωμένους, τα άτομα χαμηλού εισοδήματος που δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική. 
-Το Ζεφύρι πρέπει να στηριχθεί από τη συντεταγμένη Πολιτεία, υπό ευρεία έννοια, προκειμένου να εντάξει στην τοπική κοινωνία τις κοινωνικές ομάδες που διαβιούν στην πόλη. 
-Η πρόσβαση προς τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στα Άνω Λιόσια και το Καματερό δεν εξυπηρετείται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς που υπάρχουν στο Ζεφύρι. 
Μετά από διαλογική συζήτηση όλοι οι ανωτέρω κατέληξαν στο παρακάτω ομόφωνο Ψήφισμα:
«Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην υπολειτουργία του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ζεφυρίου μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα και ζητάμε την λειτουργία του καθημερινά επειδή: 
-Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα του Ζεφυρίου, δηλαδή μιας πόλης περίπου 10 χιλ. κατοίκων
-Εξυπηρετεί, κατά κύριο λόγο τους ηλικιωμένους , τα άτομα χαμηλού εισοδήματος που δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική και στη συγκοινωνία. 
-Το Ζεφύρι πρέπει να στηριχθεί από τη συντεταγμένη Πολιτεία προκειμένου να εντάξει στην τοπική κοινωνία τις κοινωνικές ομάδες που διαβιούν στην πόλη. Επισημαίνουμε ότι με το υπ’ αριθ. 80/19-10-2016 έγγραφο ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής του Δικτύου της ΕΤΕ κος Δ. Παυλινέρης αναγνώριζε τις τραπεζικές ανάγκες της περιοχής και διαβεβαίωνε ότι η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Τράπεζας θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών. 
Καλούμε την Πολιτεία και τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να συναισθανθούν τις ευθύνες τους απέναντι στο Ζεφύρι, μια πόλη στην οποία διαμένουν πολίτες που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα. 
Η Συνέλευση εξουσιοδοτεί την Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο να προχωρήσουν στις αναγκαίες, κατά την κρίση τους κινητοποιήσεις. 
Το παρόν να κοινοποιηθεί στα τοπικά ΜΜΕ. 
Αφού αναγνώστηκε δημόσια το παρόν υπογράφηκε όπως ακολουθεί».                                                                                                                                           Ζεφύρι Αττικής 6 Οκτωβρίου 2019 ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
Η Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου
Ταξιαρχία Λαθουράκη


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου