Συγγραφέας βιβλίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Πανάρετος Βαρδάνης


Με κεκτημένη ταχύτητα από τις πρόσφατες εκδόσεις των βιβλίων του «ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ–Ν.4548/18- Αναμόρφωση του Δικαίου των Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΕΚ Α’104/13.06.2018 ΚΛΙΚ ΕΔΩ και «ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ», ο Πανάρετος Βαρδάνης «ξανακτυπά» με ένα νέο βιβλίο, αυτή τη φορά για τη νομοθεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Μπορεί, εκ πρώτης όψεως, να φαίνεται παράδοξη η σχέση ενός Ορκωτού Ελεγκτή, μέλους του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.) και μάλιστα από το 1990, με τη νομοθεσία της Αυτοδιοίκησης, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πανάρετος έχει αναπτύξει άρρηκτες σχέσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ως Ελεγκτής ασχολήθηκε με τους ισολογισμούς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και με την εκκαθάριση των Δημοτικών Επιχειρήσεων, σε πολλούς Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Φυλής. 
Μέσα από τη σχέση αυτή εντρύφησε, εξ ανάγκης και νόμου, στο Δίκαιο των ΟΤΑ κι έγινε γνώστης του Νομικού της Πλαισίου. Παράλληλα διέγνωσε την ανάγκη κωδικοποίησης της Νομοθεσίας, ώστε να γίνει εύχρηστη σε όσους τη χρησιμοποιούν. 
Για το σκοπό αυτό συγκέντρωσε σε έναν εύχρηστο τόμο, με τίτλο «ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ Α’ ΚΑΙ Β’ ΒΑΘΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», όλη τη νομοθεσία, θέτοντάς τη υπόψη παντός, περί την αυτοδιοίκηση τυρβάζοντος. 
«Πρόκειται για ένα έργο εύχρηστο, ενημερωμένο και επικαιροποιημένο, ώστε να καθίσταται για τους χρήστες του ένα πλήρες αξιόπιστο και ολοκληρωμένο σύγγραμα, ως βοήθημα και εργαλείο στη χρήση του», αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου ο Πανάρετος Βαρδάνης. 
Κι όντως έτσι είναι.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΒΑΡΔΑΝΗΣ 
Ο Πανάρετος Βαρδάνης γεννήθηκε στην Λατσίδα της επαρχίας Μεραμβέλλου του νομού Λασιθίου Κρήτης και αφού τελείωσε το Γυμνάσιο της Νεάπολης σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων απ’ όπου αποφοίτησε το έτος 1984. Ασκεί το ελεγκτικό επάγγελμα από το έτος 1990 έως σήμερα ως μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.). 
Από το 1993 έως και σήμερα δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέσω της Ελεγκτικής Εταιρείας «Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές α.ε.» και από το έτος 2000 έχει λάβει την επαγγελματική άδεια έχοντας το δικαίωμα να διενεργεί τους υπό την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεωτικούς ελέγχους, εγγεγραμμένο μέλος ως Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, στο δημόσιο μητρώο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.). 
Κατά την διάρκεια της θητείας αυτής, ώς Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής συμμετείχε στην οργάνωση και εκτέλεση ενός ευρέως φάσματος ελεγκτικών και συμβουλευτικών έργων σε πλήθος νομικών οντοτήτων καθώς και στους προβλεπόμενους από τον νόμο τακτικούς ελέγχους, ελέγχους χορήγησης εκθέσεων φορολογικής συμμόρφωσης καθώς και ελεγκτικές εργασίες σε ειδικότερα ελεγκτικά αντικείμενα. 
Έχει παρακολουθήσει το σύνολο των σεμιναρίων για την διατήρηση της άδειας του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή του εκπαιδευτικού προγγράμματος του Σ.Ο.Ε.Λ. καθώς και των ενδοεταιρικών σεμιναρίων του προγράμματος επιμόρφωσης της Ελεγκτικής Εταιρείας «Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές ΑΕ». 
Εισηγητής σεμιναρίων συνεχούς εκπαίδευσης για του Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΙΕΣΟΕΛ) – (άρθρο 12 Ν.4449/2017) στα αντικείμενα του Εμπορικού Δικαίου. 
Είναι πιστοποιημένος εμπειρογνώμων, εγγεγραμμένος στα μητρώα: α) ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και β) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ της αρμόδιας Αρχής «Επιτροπής Διαχείρισης Αφερεγγυότητας». 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου