Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αθηναγόρα τα εγκαίνια του Αγίου Γεωργίου στη Ζωφριά




 

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, κατάνυξη και συγκίνηση, τελέστηκαν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Ζωφριά Άνω Λιοσίων. Τα λείψανα του Αγίου τοποθέτησε στην Αγία Τράπεζα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ο οποίος προεξήρχε στον Όρθρο την τελετή των Εγκαινίων και την πανηγυρική πρώτη Θεία Λειτουργία επί της εγκαινιασμένης τραπέζης. 
Τα οστά του Αγίου υποδέχθηκαν και προσκύνησαν με κατάνυξη ιερείς από όλου τους Ναούς της περιοχής και πλήθος κόσμου. τον Δήμο Φυλής εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας ο οποίος έχει ιδιαίτερη σύνδεση με την συγκεκριμένη ενορία και μετέχει ενεργά και αθόρυβα στο φιλανθρωπικό έργο που συντελείται στην ενορία .
Αμέσως μετά τα εγκαίνια ο εφημέριος του Ι.Ν. πατέρας Ιγνάτιος παρέθεσε δείπνο στον Μητροπολίτη και τους άλλους ιερείς που συνλειτούργησαν στην τελετή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος Ναός που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο και τοποθετήθηκαν λείψανα του Αγίου στην Αγία Τράπεζας ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά και λειτουργεί από το 1974.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα


















 


















 














 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου