Ανάκριση του Καθηγητή Μπαζιώτη, από τους μαθητές του 10ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων


Όταν κάποιοι καθηγητές Πανεπιστημίου είναι ακριβοθώρητοι, ακόμα και για τους φοιτητές τους, ο Γιάννης Μπαζιώτης δε δίστασε να διαθέσει το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, 1ης Δεκεμβρίου 2019, στους μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων. 
Ο συντοπίτης μας, επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, μίλησε με μαθητές και γονείς για τη, μοναδική για Έλληνα επιστήμονα, συμμετοχή του στην αποστολή της NASA, με αντικείμενο την περισυλλογή μετεωριτών στην παγωμένη Ήπειρο της Ανταρκτικής, πριν από ένα χρόνο.
Στην πραγματικότητα ο Γιάννης Μπαζιώτης αξιοποίησε την πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου για να κάνει κάτι πολύ πιο σημαντικό: Να εμπνεύσει και να συμβουλέψει τους μαθητές να κυνηγούν τη γνώση και τα όνειρά τους. 
Τόσο στη διάλεξή του για την περιπέτειά του στην Ανταρκτική, όσο κυρίως, στη συνέντευξη την οποία έδωσε στη δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου, αμέσως μετά, πέρασε το μήνυμα ότι χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να πετύχεις τους στόχους σου κι ότι δεν εξαρτάται αν ξεκινάς από τα Άνω Λιόσια ή από κάπου αλλού, για το που θα φτάσεις. 
Εξαιρετικός ομιλητής ο Γιάννης Μπαζιώτης κατόρθωσε να γίνει απόλυτα κατανοητός χωρίς να κάνει επιστημονικές εκπτώσεις. Το αξιοσημείωτο είναι ότι κράτησε σε εγρήγορση το ακροατήριο, αναλύοντας ένα όχι και τόσο εύκολο θέμα. Άνετος και οικείος κέρδισε τους πάντες με τη σεμνότητα και την ικανότητά του να μιλάει για τα πάντα χωρίς δόγματα και προκαταλήψεις.
Δέχθηκε επίσης, με χαμόγελο τον βομβαρδισμό ερωτήσεων από τους μαθητές, οι οποίοι προσήλθαν στη συνάντηση πολύ καλά διαβασμένοι, ώστε, μέσα από τη σχολική εφημερίδα, να ενημερώσουν υπεύθυνα και αντικειμενικά, τα μέλη της σχολικής κοινότητας.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στη συμβολή του Διευθυντή και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων του σχολείου. 
Αμφότεροι, μαζί με τους διδάσκοντες και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ανέδειξαν τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, που προσφέρουν στους μαθητές πολύ περισσότερα από τα αποστεωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, δε μιλάμε για μια μόνο πρωτοβουλία, αλλά για ένα ολόκληρο πρόγραμμα επιλεγμένων δράσεων, που κατατάσσουν το σχολείο στην εκπαιδευτή πρωτοπορία. 
Κάτι για το οποίο δικαιούνται πολλά συγχαρητήρια οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου