Οι γειτονιές κι οι συνοικίες...



Της Εύης Τριανταφύλλου 

Από τις γειτονιές και τις συνοικίες ενός τόπου μπορούν να ξεκινήσουν και να γίνουν πολλά! Φυσικά με μόχθο και αγώνα, όπως συμβαίνει πάντα με όσα θέλουμε να κατακτήσουμε. 

Το βέβαιο είναι, πως κανείς δεν βρίσκει λύσεις αν δεν το παλέψει. Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά συμμετέχοντας στους Συλλόγους της γειτονιάς ή της συνοικίας τους. 

Έχοντας δημοσιογραφική “πορεία” στον Δήμο Φυλής από το 1992, έχω ζήσει κι έχω καλύψει πολλές τέτοιες σημαντικές προσπάθειες. Το έχω κάνει με μεράκι και θαυμασμό, γιατί τους αξίζει. 

Έτσι όταν το ηλιόλουστο πρωί της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου αφιέρωσα το χρόνο μου προκειμένου να καλύψω την εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Οικιστών Γεννηματά ΙΙ Άνω Λιοσίων, το απόλαυσα!
Βλέποντας απέναντί μου αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι με τίμησαν καλώντας με στο βήμα της λιτής εκδήλωσης προκειμένου να κόψω το δικό μου κομμάτι, η υπόσχεση ήταν μια, και είναι διαχρονική. 

'Έχουμε χρέος ως τοπικός Τύπος να καλύπτουμε το πολύτιμο έργο σας, να το αναδεικνύουμε και να το επικοινωνούμε”, τους είπα, και το εννοώ.! 

Οι Κοινωνίες που πάνε μπροστά, ξεκινούν από τον καθένα μας ατομικά. Από την οικογένεια, το σπίτι, τη γειτονιά, τη συνοικία μας...






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου