Ματαιώθηκε από την Υπουργό Παιδείας, με παρέμβαση Μπούρα-Χατζητρακόσια, εκδρομή του Λυκείου Φυλής στην Ιταλία

Την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Δυτ. Αττικής Θανάση Μπούρα και του Αναπλ. Δημάρχου και Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια, εκδρομή μαθητών του Λυκείου Φυλής στην Ιταλία. 
Οι είκοσι τρεις (23) μαθητές επρόκειτο να ταξιδέψουν το πρωί της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 03:00, στο πλαίσιο προγραμματισμένης σχολικής εκδρομής. 
Όμως ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων του κορωναϊού, στη γειτονική Χώρα, ανησύχησε το Νίκο Χατζητρακόσια. Επικοινώνησε, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, με τον Θανάση Μπούρα, ο οποίος απευθύνθηκε, αμέσως, στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η Υπουργός, μετά από επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισε να ματαιωθεί η εκδρομή. Μάλιστα εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση για ματαίωση των εκδρομών προς την Ιταλία, η οποία δημοσιεύτηκε στον Τύπο και μεταδόθηκε από κεντρικά Δελτία Ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών.
“Λυπάμαι, ιδιαίτερα, για η ματαίωση της εκδρομής, γιατί την περίμεναν με ενθουσιασμό τα παιδιά. Επίσης δεν παραγνωρίζουμε ότι, για την πραγματοποίησή της, έχουν επιβαρυνθεί, οικονομικά, οι οικογένειές τους. Όμως η υγεία είναι το παν και δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή της Υπουργού, ώστε να παρακάμψουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ληφθεί άμεσα η απόφαση ματαίωσης της εκδρομής. Το μυαλό όλων μας είναι τώρα στον φίλο Ιταλικό Λαό που δοκιμάζεται και ελπίζουμε ότι θα ελεγχθεί, γρήγορα, η μετάδοση του ιού που ήδη ξεπερνάει τα 150 κρούσματα, με τρεις νεκρούς. Ευχαριστώ την Υπουργό Νίκη Κεραμέως και το Βουλευτή Θανάση Μπούρα για την άμεση ανταπόκρισή τους”, τόνισε χαρακτηριστικά, ο Νίκος Χατζητρακόσιας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου