Εξαιρετικά τιμητική για το συντοπίτη μας Γιώργο Παπαδόπουλο η παρουσία του σε μεγάλη εκδήλωση του Ρωσικού Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών

Μεγάλη τιμή επεφύλαξε στο συντοπίτη μας Γιώργο Παπαδόπουλο το Ρωσικό Πανεπιστήμιο της Φιλίας των Λαών. Τον προσκάλεσε να παρευρεθεί στην επέτειο των εξήντα ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου, που γιορτάστηκε στη Μόσχα από τις 6 μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2020.
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος που είναι απόφοιτος του εν λόγω Πανεπιστημίου, ανταποκρίθηκε στην Πρόσκληση, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Επιστημόνων, δηλαδή τον Πρόεδρο Παναγιώτη Ξανθόπουλο και το Γραμματέα Χάρη Λαζαρίδη. 
Το κορυφαίο γεγονός της συνάντησης ήταν η συνάντηση των αποφοίτων που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στο Κρεμλίνο, παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πέντε χιλιάδων αποφοίτων. 
Στα εξήντα χρόνια της λειτουργίας του, έχουν αποφοιτήσει το Ρωσικό Πανεπιστήμιο της Φιλίας των Λαών πάνω από 150 χιλ. φοιτητές, από 157 έθνη. Σήμερα η φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου αριθμεί 32 χιλ. φοιτητές. 
“Η παρουσία του συντοπίτη μας Γιώργου Παπαδόπουλου σε αυτό το κορυφαίο εορταστικό γεγονός αποτέλεσε τιμή για τον τόπο μας και γι’ αυτό, όπως είχαμε υποχρέωση, ήμασταν ολόψυχα στο πλευρό του”, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου