Yπό έλεγχο κρούσμα κορονοϊού σε ΡΟΜΑ στο Ζεφύρι


Σε αυστηρή καραντίνα έχουν τεθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) οι ένοικοι διαμερίσματος στο Ζεφύρι, όπου φιλοξενείται γυναίκα ΡΟΜΑ από τη Λαμία. 
Τη γυναίκα αναζήτησε, το βράδυ της Πέμπτης 23 Απριλίου 2020, το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου, για να της γνωστοποιήσει το θετικό αποτέλεσμα του τεστ για κορονοϊό, στο οποίο υποβλήθηκε, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού της, στο Νοσοκομείο Παίδων. 
Ο ΕΟΔΥ και το ΑΤ Ζεφυρίου έχουν αναλάβει τον έλεγχο της καραντίνας στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, την ιχνηλάτηση του κρούσματος καθώς και τη λήψη επιπλέον μέτρων αν τυχόν απαιτηθούν. 
Από την πλευρά του ο Δήμος Φυλής, μετά από συνεργασία του Αντιδημάρχου Γιάννη Μαυροειδάκου με τους συναδέλφους του της Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη και της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργο Αντωνόπουλο, προχώρησε στην ενημέρωση και στη διανομή υγειονομικού υλικού στους ενοίκους των γειτονικών διαμερισμάτων και στην απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους και στο parking της πολυκατοικίας.
Εκ πρώτης όψεως το υικό φορτίο της γυναίκας είναι χαμηλό, καθώς η ίδια δε νοσεί, ενώ οι στενοί της συγγενείς που υποβλήθηκαν σε τεστ στη Λαμία ήταν αρνητικοί στον κορονοϊό. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τις ενδείξεις, η διασπορά του ιού μάλλον δεν είναι μεγάλη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου