Οι προβλέψεις του Νίκου Καντερέ για το καυτό Σαββατοκύριακο που έρχεταιΟι προβλέψεις του διακεκριμένου μετεωρολόγου και επί σειρά ετών βουλευτή Νίκου Καντερέ για τις επόμενες μέρες: 

Σε εξέλιξη ο καύσωνας. Μεταβολή από τη Τετάρτη. 
Παρασκευή πρώτη ημέρα του πρώιμου πρώτου φετινού καύσωνα. Η θερμοκρασία θα ανεβεί στους 37 και 38 βαθμούς σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. 
Το Σάββατο και τη Κυριακή θα έχουμε το μέγιστο της θερμής μεταφοράς από τη βόρεια Αφρική με συνέπεια ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει στους 38 με 39 και πιθανόν τοπικά τους 40 βαθμούς! 
Σε περιοχές της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου θα σημειωθούν οι παραπάνω τιμές ενώ σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη δεν προβλέπεται γενικά να φθάσουν τόσο υψηλά. 
Στη νησιωτική Ελλάδα και στις παραθαλάσσιες με τη θαλάσσια αύρα οι τιμές επίσης δεν θα είναι τόσο μεγάλες. 
Η ζέστη όμως θα είναι παντού αισθητή λόγω της αυξημένης υγρασίας και των ασθενών ανέμων. 
Επιπλέον θα υπάρχει στον ουρανό κατά περιόδους αραιή συννεφιά και βέβαια σκόνη που ήδη έχει μεταφερθεί από τη Σαχάρα. 
Τη Δευτέρα οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες ενώ τη Τρίτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα και στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα. 
Από το απόγευμα της Τετάρτης θα αρχίσει η μεταβολή του καιρού από τη βόρεια Ελλάδα με βροχές.τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας προερχόμενη από τη κεντρική Ευρώπη. 
Τη Πέμπτη και τη Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κατά τόπους θα είναι έντονα. 
Παράλληλα θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες και η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα κατά 12 και 15 βαθμούς συγκριτικά με τις τιμές αυτού του Σαββατοκύριακου! 
Τις ημέρες του καύσωνα ο βαθμός επικινδυνότητας για πυρκαγιές είναι μεγάλος. 
Τέλος με την απομάκρυνση του καύσωνα δεν προβλέπω άλλον μέχρι το τέλος του μήνα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου