Τραγέλαφος: “Ανεξαρτητοποίησε” τον Καμπόλη ο Κουλοχέρης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Μια παγκόσμια αυτοδιοικητική πρωτοτυπία διεκδικεί ο Κουλοχέρης. Κόντρα σε κάθε έννοια λογικής και νομιμότητας, “ανεξαρτητοποίησε”, με μια απλή ανάρτηση στο λογαριασμό του στο facebook, τον πεθερό του και Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής του Δημήτρη Καμπόλη. 
Πρόκειται, φυσικά, για διαγραφή, την οποία ο Κουλοχέρης βάφτισε ανεξαρτητοποίηση, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις. Τη συνδύασε μάλιστα με μια αιτιολογία που αποτελεί προσβολή για τον Καμπόλη, κάνοντας λόγο για αντίθετα πολιτικά μονοπάτια, για παλιά νοοτροπία και για παθογένεια του πολιτικού συστήματος.
Το όλο κλίμα παράνοιας που αποδίδει η ανακοίνωση Κουλοχέρη, κορυφώνεται στο σημείο που ο Κουλοχέρης, παρά ταύτα, ευχαριστεί τον Καμπόλη “για την πολιτική του στάση όλο αυτό το διάστημα”.
Στον αντίποδα, ο Καμπόλης τηρεί, μέχρι στιγμής, αιδήμονα σιωπή και δεν έχει σχολιάσει τη διαγραφή του. Αυτοί, πάντως, που γνωρίζουν την πρακτική του πιστεύουν ότι θα απαντήσει, γράφοντας ένα ακόμα αστείο επεισόδιο στην οικογενειακή σαπουνόπερα που προβάλλεται ζωντανή στο κοινό των Άνω Λιοσίων από το 2018, οπότε γαμπρός και πεθερός δημιούργησαν ένα αυτοδιοικητικό έκτρωμα. Μια παράταξη που χωρίς φυσιογνωμία και θέσεις επιχείρησε να προσελκύσει ψηφοφόρους με υποσχέσεις, μικροεξυπηρετήσεις και διευκολύνσεις...
Χαρακτηριστικό της πλήρους σύγχυσης και άγνοιας στοιχειωδών αυτοδιοικητικών κανόνων είναι ότι ο Κουλοχέρης δεν φρόντισε για τη στοιχειώδη νομιμοποίηση της διαγραφής Καμπόλη. Η οποία για να είναι νόμιμη πρέπει, σύμφωνα με το νόμο, να συνέλθει η δημοτική ομάδα Κουλοχέρη και να την επικυρώσει με την πλειοψηφία των 2/3 και να την αιτιολογήσει επαρκώς. Εν συνεχεία η Απόφαση διαγραφής πρέπει να επιδοθεί στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πάντως σε περίπτωση που, τελικά, πειστεί ο Καμπόλης να ανεξαρτητοποιηθεί, πρέπει να υποβάλει τη σχετική δήλωση, ο ίδιος, στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Αυτό που παραμένει ως ερώτημα είναι αν πρόκειται για γνήσιο αυτοδιοικητικό διαζύγιο ή για απλό τακτικισμό που θα δώσει τη δυνατότητα στον Κουλοχέρη να είναι “και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ”. Δηλαδή να ικανοποιήσει τα μέλη της παράταξής του που διαφωνούν με τον Καμπόλη, αλλά να μη χάσει τις ευκολίες που παρέχει ο τελευταίος, δηλαδή τη μόνιμη εκλογική του πελατεία, τις προσβάσεις και τις κάθε είδους διευκολύνσεις που του παρείχε.
Δείτε την ανακοίνωση Κουλοχέρη:

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, 
Ένα χρόνο μετά την εκλογή μας ως παράταξη στην μείζονα αντιπολίτευση του τόπου μας, συνεχίζουμε να μην παρεκκλίνουμε από την πολιτική μας δέσμευση σε εσάς και σε όσα υποσχεθήκαμε. 
Όταν ξεκινήσαμε ως παράταξη, θέσαμε τις βάσεις ώστε να μπορέσουμε να αποτελέσουμε ένα αυτοδιοικητικό σχήμα, ικανό να αντιμετωπίσει τις διαπλεκόμενες τακτικές ενός σάπιου και δουλοπρεπούς μοντέλου διοίκησης. 
Ο Δήμος Φυλής δεν είναι ένας εύκολος Δήμος. Από τη μια υπάρχουν τεράστια διαχρονικά προβλήματα όπως χωματερή, εγκληματικότητα, διαφθορά και από την άλλη το κατεστημένο, όπου οι βαρόνοι των διοικήσεων ζουν και τρέφονται από τη μιζέρια και την παρακμή αυτού του τόπου.
Δεν είναι εύκολο λοιπόν να ταχθείς απέναντι τους, εμείς όμως το τολμούμε!
Κάνουμε πράξη την πολιτική μας δέσμευση προς εσάς. Πιστοί πάντοτε στις αρχές και στις άξιες της παράταξής μας, για ένα νέο κίνημα που θα συμβάλλει στην ανανέωση της πολιτικής στον Δήμο μας, πρεσβεύοντας ένα διαφορετικό ήθος και ύφος της συμμετοχής στα κοινά, αποφασίσαμε με τον Δημοτικό Σύμβουλό κ. Δημήτρη Καμπόλη να ακολουθήσουμε εφεξής αντίθετα πολιτικά μονοπάτια.
Κλείνουμε λοιπόν τις πόρτες σε κάθε παλιά νοοτροπία και ανοίγουμε την πόρτα σε νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέα προτάγματα προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της αυτοδιοικητικής ιστορίας του Δήμου Φυλής.
Η ανεξαρτητοποίηση ενός στελέχους που συνέβαλε με την εμπειρία του τα μέγιστα, είναι μια δύσκολη απόφαση προσωπικά για εμένα. 
Συνεχίζουμε με σεβασμό στο παρελθόν, με προσαρμογή στις ανάγκες του παρόντος και υπηρετώντας τις επιταγές του μέλλοντος για την πόλη μας, αφήνοντας αμετάκλητα πίσω παθογένειες του τοπικού πολιτικού μας συστήματος!
Οφείλω ως επικεφαλής αυτής της παράταξης να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ. Δημήτριο Καμπόλη για την πολιτική του στάση όλο αυτό το διάστημα και είμαι σίγουρος ότι ένας αιρετός του βεληνεκούς του, έχει πάντα πράγματα να πει και θα πρωταγωνιστεί πάντοτε στα κοινά από όποια θέση και αν τον ορίσει η κοινωνία.
Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά.
Δεν κρυβόμαστε! 
Συνεχίζουμε δυναμικά, ξεκάθαρα, σε έναν δύσκολο ανηφορικό δρόμο.
Η δύναμη που αντλούμε από όλους εσάς χαλυβδώνει την πίστη μας για το ''Νέο Ξεκίνημα'' με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης και όχι το προσωπικό συμφέρον.
«Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου