Αυτοψίες στα ρέματα της Αττικής ενόψη της επικείμενης κακοκαιρίαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και με αφορμή την πρόβλεψη για επικείμενη κακοκαιρία, τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας εντατικοποιούν περαιτέρω τις αυτοψίες, που ήδη διενεργούν σε καθημερινή βάση όλο το χρόνο, στα ρέματα της Αττικής που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας

Γ. Πατούλης: « Ενισχύουμε την πρόληψη προκειμένου να θωρακίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Αττική και τους πολίτες της, που είναι προτεραιότητά μας»

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και με αφορμή το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας, από σήμερα το πρωί έχουν εντατικοποιήσει περαιτέρω τους ελέγχους και τις αυτοψίες σε όλα τα ρέματα της Αττικής, που ήδη διενεργούν σε καθημερινή βάση όλο το χρόνο, με έμφαση σε αυτά που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, με στόχο την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Παράλληλα πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους για τη διαπίστωση τυχόν προβλημάτων, προκειμένου να παρέμβουν άμεσα για την αποκατάστασή τους.

Ειδικότερα σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας πραγματοποίησαν αυτοψία στη Ρεματιά Χαλανδρίου όπου διαπιστώθηκε η καθαρότητα του ρέματος από τις πηγές μέχρι τα κατάντη σε μήκος 6 χλμ. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι, όπου έγιναν ενδελεχείς δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Παράλληλα διενεργήθηκαν αυτοψίες στα ρέματα Εσχατιάς κ Πικροδάφνης στο Δυτικό Τομέα, όπου και εκεί διαπιστώθηκε η καθαρότητα των ρεμάτων.

Οι έλεγχοι στα ρέματα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής θα συνεχιστούν και όλες τις επόμενες μέρες, με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς.

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

Παράλληλα με τη μάχη που δίνουμε για την καλύτερη προστασία των πολιτών από την πανδημία του κορωνοϊού, παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ότι θα ενισχύουμε συνεχώς τη θωράκιση των πόλεων μας. Με αφορμή και την επικείμενη κακοκαιρία ενισχύουμε την πρόληψη προκειμένου να θωρακίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Αττική και τους πολίτες της, που είναι προτεραιότητά μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας για το αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν καθημερινά».
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου