Στην “καρδιά” των Άνω Λιοσίων το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου




Στην “καρδιά” των Άνω Λιοσίων έφτασε το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου. Συγκεκριμένα, σε αυτή τη φάση, διαμορφώνεται ο οδός “Πέτρου Λιώσα” που εφάπτεται στην πίσω πλευρά του Δημαρχείου. 

Mε το έργο που έχει ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του, αυξήθηκε το πλάτος των δρόμων, οι οποίοι επιστρώθηκαν με ειδικούς κυβόλιθους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η ρύση των όμβριων υδάτων έχει σχεδιαστεί προς τον κεντρικό άξονα των δρόμων, για την προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα. 

Παράλληλα δημιουργήθηκαν δεκάδες θέσεις στάθμευσης και προστατευμένης γραμμής τυφλών, ενώ ενισχύθηκε θεαματικά ο ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά τύπου led. 

Η ανάπλαση αφορά σε συνολική επιφάνεια 20 χιλ. τετραγωνικών μέτρων και ανακατασκευάζονται οι οδοί: Γρηγορίου Λαμπράκη, Εθν. Αντιστάσεως, 17ης Νοεμβρίου, Π. Λιόσα, Δημαρχείου, Μητροπόλεως, Παπαναστασίου, 28ης Οκτωβρίου, Παπανδρέου, Ελ Βενιζέλου, Ηλέκτρας, Αχαρνών, Δαβάκη, Αθηνών, Πάρνωνος, Παναγούλη καθώς και η πλατεία Μητροπόλεως. 

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιείται από το Δήμο Φυλής καθώς βασίζεται σε μελέτη και επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας. 

«Είναι ένα έργο πνοής που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών και δίνει νέα δυναμική στο κέντρο της πόλης. Αλλάζουμε ριζικά την εικόνα και τη λειτουργικότητα της περιοχής και δημιουργούμε με μεθοδικότητα, σχέδιο και πολλή δουλειά τις υποδομές της σύγχρονης πόλης που έχουμε δεσμευτεί», τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα έργα στην παρούσα φάση









0 comments:

Δημοσίευση σχολίου