Άψογη εκπροσώπηση των Άνω Λιοσίων από τους Υπερφωτισμένους στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα στη Σπερχειάδα!





Η κωμωδία «Μετασεισμική Ακολουθία ή Πως Την Κάνουν Οι Κινέζοι» που έγραψε και σκηνοθετεί ο Γιάννης Γαλανόπουλος και παρουσιάζει φέτος η Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι» κέρδισε και πάλι το θερμό χειροκρότημα και τα άκρως κολακευτικά σχόλια των θεατών! 

Αυτή τη φορά στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων που διοργανώνει το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης. Οι Υπερφωτισμένοι το πρωί της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου έφτασαν στην Σπερχειάδα, συναντήθηκαν με μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου της περιοχής και αφού έστησαν το λιτό αλλά πολυμορφικό σκηνικό τους στο θέατρο, πέρασαν μοναδικές στιγμές σε γραφικά μέρη της Φθιώτιδας για φαγητό και χαλάρωση πριν διαγωνισθούν για πρώτη φορά στη 2χρονη θεατρική ζωή τους! Το ίδιο βράδυ, το θέατρο Πάνθεον σείστηκε από τα γέλια των θεατών που παρακολουθούσαν την Μετασεισμική Ακολουθία μαθαίνοντας επιτέλους …Πως την κάνουν οι Κινέζοι! 

Την κριτική επιτροπή των Αγώνων φέτος απαρτίζουν επτά καταξιωμένοι καλλιτέχνες: οι ηθοποιοί Πηνελόπη Πιτσούλη, Άννα Κουρή και Νίκος Νικολάου, η τραγουδίστρια Ελπίδα, οι θεατρικοί συγγραφείς Γιάννης Θηβαίος και Γιώργος Χασάπογλου, και η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Χρύσα Δαπόντε. Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, βραδιά της τελετής λήξης και των αποτελεσμάτων, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη σπουδαία ηθοποιό Αιμιλία Υψηλάντη. Την καλλιτεχνική διεύθυνση των 3ων Πανελλήνιων Αγώνων έχει και φέτος ο σκηνοθέτης Κώστας Μέρρας. 

Η κριτική επιτροπή την Κυριακή, αφού θα έχει παρακολουθήσει όλους τους Θιάσους που συμμετέχον φέτος, θα απονείμει τα βραβεία Α’-Β’-Γ’ καλύτερης παράστασης, Σκηνοθεσίας, Μουσικής σύνθεσης, Μουσικής επιμέλειας, Σκηνικών, Κοστουμιών, Χορογραφίας, Κίνησης, Φωτισμού, Μακιγιάζ, Α’ ανδρικού ρόλου, Α’ γυναικείου ρόλου, Β’ ανδρικού ρόλου, Β’ γυναικείου ρόλου, Προγράμματος και Καλύτερης Αφίσας. 

Για τους Υπερφωτισμένους Άνω Λιοσίων ωστόσο που μετρούν μόνο δύο χρόνια ζωής ακόμη και η επιλογή τους για τη συμμετοχή στον πολιτιστικό θεσμό ανάμεσα σε καταξιωμένες θεατρικές Ομάδες είναι ήδη μια σημαντική διάκριση. 

Έπαιξαν με σειρά εμφάνισης: Σοφία Γκαραβέλα, Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου, Δημήτρης Μαρτάκος, Κωνσταντίνος Κοσμάς, Σπύρος Μαυρής, Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου, Χριστίνα Βασιλείου, Χρύσανθη Δήμου, Άσπα Κούτρα, Ελευθερία Τριανταφύλλου, Γιάννης Γαλανόπουλος. Στους ήχους και τα φώτα ήταν ο Στάθης Ταβουλάρης. 

Το έργο του Γιάννη Γαλανόπουλου που πριν από την Σπερχειάδα παρουσιάσθηκε με επιτυχία στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου Αχαρνών «Βραδιές Πολιτισμού» (ήταν η μοναδική ερασιτεχνική παράσταση στο πρόγραμμα που περιλάμβανε μόνο επαγγελματικές παραστάσεις) στο ανοιχτό θέατρο του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας σε δύο παραστάσεις καθώς και στο Θέατρο Πολιτών Περιστερίου, παρακολουθεί έναν εφηβικό έρωτα που ξαναφουντώνει 30 χρόνια μετά, στην Ελλάδα του 2019, και παράλληλα εστιάζει στον σύγχρονο κόσμο και τους ήρωές του, μέσα πάντα από το λυτρωτικό πρίσμα της κωμωδίας. Στα ατού του έργου συγκαταλέγεται η συμμετοχή μέσω ήχου της σπουδαίας ελληνίδας ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου. 

Η ερασιτεχνική παράσταση επαγγελματικού επιπέδου των Υπερφωτισμένων ανεβαίνει με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής ο οποίος ναύλωσε για αυτό το σκοπό λεωφορείο για τη μεταφορά της Ομάδας και του σκηνικού στο Νομό Φθιώτιδας. 
Η ευγενική πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και στον Πρόεδρο του Αθλητικού – Πολιτιστικού Οργανισμού “η Πάρνηθα” Γιώργο Μαυροειδή. Εκπρόσωπος του Δήμου Φυλής στην Σπερχειάδα ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, τον οποίο ευχαρίστησε δημόσια μετά την παράσταση ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου Γιάννης Γαλανόπουλος για την ηθική και υλική υποστήριξη σε κάθε κάλεσμα της Ομάδας.














0 comments:

Δημοσίευση σχολίου