Κορύφωση του θρήνου με δύο μεγάλους επικήδειους πάνω από το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο της Μαρίας Μαραζάκη


Έχουν περάσει 12 μέρες και η πρόωρη απώλεια της Μαρίας Μαραζάκη εξακολουθεί να συγκλονίζει την κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης. 
Το φέρετρο της 47χρονης αστυνομικού οδηγήθηκε, καλυμμένο με την ελληνική σημαία, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Σκαλανίου, όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία.
Την κορύφωση του θρήνου αποτέλεσαν οι επικήδειοι του εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας και του γαμπρού της Σωτήρη Μασούρη. Ο τελευταίος την αποχαιρέτισε με αναφορές στο Νίκο Καζαντζάκη και της ζήτησε, με κρητική ντοπιολαλιά, “να πέψει χαιρετίσματα στην αδελφή του Γεωργία”, την οποία έχασε, αναπάντεχα, το καλοκαίρι.
Όπως ανακοίνωσε η οικογένεια, το 40ήμερο μνημόσυνο της Μαρίας Μαραζάκη θα τελεστεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 στη γενέτειρά της, στο Σκαλάνι Ηρακλείου Κρήτης.

Ο επικήδειος Ελληνικής Αστυνομίας
Αποχαιρετούμε σήμερα την αγαπητή συνάδελφο Μαρία, 
Έναν άνθρωπο που εντάχθηκε στους κόλπους της αστυνομικής οικογένειας από τα πρώτα βήματα της ενήλικης ζωής αμέσως μετά τα μαθητικά της χρόνια. 
Η Μαρία υπήρξε μια αγαπητή συνάδελφος με ήθος, σύνεση, καλοσύνη, αξιοπρέπεια, μεγαλείο ψυχής και προσφοράς προς τον συνάδελφο και τον πολίτη. Την διέκρινε η ευγένεια, η επιμέλεια, ο ζήλος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της, τα οποία επιτελούσε στο ακέραιο με τρόπο υποδειγματικό. 
Σήμερα είμαστε εδώ παρούσες και παρόντες, οι συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι για να αποτείνουμε τον ύστατο χαιρετισμό στην αγωνίστρια Μαρία και να αποδώσουμε τιμές σε μία εξαίρετη συνάδελφο που υπήρξε υπέροχος άνθρωπος και στοργική σύζυγος και μητέρα. 
Η Αστυνομική οικογένεια αγάπησε τη Μαρία αλλά και αυτή της πρόσφερε απλόχερα τις υπηρεσίες της με όλη της την ψυχή ακόμα και σε περιόδους που η υγεία της είχε κλονισθεί. Ο αξιοπρεπής τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τα μεγάλα προβλήματα υγείας της αποδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής της, αποτελώντας παράδειγμα για όλους εμάς με το φωτεινό της χαμόγελο να παραμένει χαραγμένο στη μνήμη όλων μας. Υπηρέτησε σε μάχιμες υπηρεσίες ξεκινώντας την σταδιοδρομία της στην Αθήνα, μετέπειτα στο Ηράκλειο με τελευταίο σταθμό το Επιτελείο της Διεύθυνσής μας.
Η Ελληνική Αστυνομία για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην πατρίδα, πενθεί το θάνατό της και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης καταθέτει στη σεπτή σορό της απέριττο στεφάνι ως ελάχιστο δείγμα τιμής. Εύχεται όπως ο Ύψιστος τάξει την ψυχή της «εν σκηναίς δικαίων». 
Στην οικογένεια σου Μαρία εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σήμερα θα σε σκεπάσει. 
Αγαπητή Μαρία, Αιωνία σου η μνήμη. 

Ο αποχαιρετισμός της οικογένειας δια στόματος Σωτήρη Μασούρη 
Μαριώ είμαστε εδώ και πιστεύω ότι μας ακούς. H οικογένειά σου, οι φίλοι σου, οι συνάδελφοι σου, για να σου μιλήσουμε και να σε χαιρετήσουμε. Ο άντρας της ζωής σου και συνδημιουργός των σπλάχνων σου, της Ευαγγελίας και του Κωστή, οι γονείς σου Μιχάλης και Ευαγγελία, τα αδέλφια σου η Πέπη και ο ομιλών, η Άννη και ο Κωστής κι ο Γιώργης μας, τα λατρεμένα σου ανίψια, η Βικτώρια, ο Παντελής και η Κρίστη. 
Μαριώ κατέχεις, γιατί σ’ άρεσε ο Καζαντζάκης «Μια αστραπή η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε». Μαριώ η δική σου αστραπή πιο φωτεινή από κάθε άλλη. Μα προλαβαίνουμε, πρόλαβες με τον Μανώλη να δημιουργήσεις δύο υπέροχους ανθρώπους. Μα προλαβαίνουμε πρόλαβες να μας διδάξεις ανθρωπιά, φιλευσπλαχνία και αγάπη, κάνοντας ότι δεν μπορούμε να πράξουμε οι περισσότεροι, να περιορίσουμε δηλαδή τον αρνητισμό μας και τον διάολό μας, την ώρα που μανίζουμε, την ώρα που δυσκολευόμαστε. 
Κέρδισες με το παράδειγμά σου την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων προσθέτοντας με την αξία σου κύρος στην ελληνική αστυνομία, που με αφοσίωση υπηρέτησες. Μην εκθέσουμε τη Μαρία μας άκουγες από το στόμα των μικρών κοπελιών τη μεγαλοβδομάδα στο παιχνίδι των κροτίδων! Τα κέρδισες όλα με το παράδειγμά σου και την αγάπη σου. 
Τέλος Μαριώ σου υποσχόμαστε ότι θα το παλέψουμε, να τιμήσουμε την αφοσίωσή σου και τη μνήμη σου. Και θα κλείσω μ’ αυτό που σ’ άρεσε περισσότερο: «Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα κι εσύ βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις – το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα ‘ναι πολύ αργά. Εσύ και σ’ αυτό μας πρόλαβες και αυτό το κάτεχες! 
Καλό ταξίδι – καλό παράδεισο και να μου πέψεις χαιρετίσματα στην αδελφή μου. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου