850 μέτρα νέοι αγωγοί αποχέτευσης κατασκευάστηκαν το Ζεφύρι


 

Στην τοποθέτηση νέων αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στο Ζεφύρι προχώρησε ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ επιλύοντας ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους της περιοχής. Οι νέοι αγωγοί που τοποθετήθηκαν, ενόψει και του μεγάλου έργου της διευθέτησης του ρέματος στην Εσχατιά, είναι μεγαλύτερης διαμέτρου ώστε να απορροφούν μεγαλύτερο όγκο υδάτων. 

Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκαν οι αγωγοί με νέους στις οδούς Ανδρέα Κάλβου, Βύρωνος, Ολυμπιάδος, Κατσαντώνη και Κρήτης. Παράλληλα με το έργο ανακατασκευής των αγωγών έγινε αντικατάσταση αλλά και κατασκευή νέων φρεατίων για την αποτελεσματικότερη συλλογή των ομβρίων υδάτων ώστε να λυθούν οριστικά τα φαινόμενα συσσώρευσης υδάτων στην συγκεκριμένη περιοχή. 

«Με το σημαντικό αυτό έργο ανακατασκευής των αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, καθώς και με την κατασκευή νέων φρεατίων, λύνεται οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Ζεφυρίου, στις οδούς Ανδρέα Κάλβου, Βύρωνος, Ολυμπιάδος, Κατσαντώνη και Κρήτης. Παρεμβαίνουμε συστηματικά και υπεύθυνα, με έργα προόδου, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις μιας καλύτερης ποιότητας ζωής, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των κατοίκων και των ιδιοκτησιών τους» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας. 

Οι νέοι αγωγοί έχουν διάμετρο Φ450χλστ. και Φ200χλστ. και έχουν συνολικό μήκος 850 μέτρα . Ήδη το νέο δίκτυο λειτουργεί κανονικά καθώς οι συνδέσεις των σπιτιών που βρίσκονταν στους παλαιούς αγωγούς έχουν μεταφερθεί από την ΕΥΔΑΠ στους νέους μεγαλύτερους αγωγούς.









0 comments:

Δημοσίευση σχολίου