Με βαριά πρόστιμα, κατασχέσεις φορτηγών και αυτόφωρη διαδικασία απαντά ο Δήμος Φυλής στην παράνομη εναπόθεση μπαζών




Σε μάστιγα για το Δήμο Φυλής τείνει να εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα η παράνομη και ανεξέλεγκτη ρίψη μπαζών σε εκτάσεις της πόλης αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεκινούν ακόμα και από άλλους Δήμους για να αποθέσουν παράνομα και δωρεάν τα μπάζα της περιοχής τους σε εκτάσεις της Φυλής . 

Σήμερα εντοπίστηκε από την Δημοτική Αστυνομία στην συμβολή των οδών Πίνδου και Εγνατίας στη Δροσούπολη οδηγός φορτηγού που εναπέθετε «το φορτίο του» σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου αλλά και εντός του οικιστικού ιστού. 

Επί τόπου έσπευσε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας Μιχάλης Οικονομάκης, ο οποίος διαπίστωσε, ότι στο Δημοτικό χώρο του υπό κατασκευή παιδικού σταθμού στη Δροσούπολη είχαν εναποτεθεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα φορτηγά μπαζών. 

Η Δημοτική Αστυνομία μετά τον έλεγχο στοιχείων που έκανε στον οδηγό του φορτηγού, επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο ύψους τριών χιλιάδων ευρώ , όπως ορίζει ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου. Παράλληλα κλήθηκε η αστυνομία η οποία προσήγαγε τον οδηγό στο Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων και δέσμευσε το όχημα. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης ακολούθως κατέθεσε μήνυση, όπως προβλέπεται από το νόμο, εναντίον του οδηγού ο οποίος οδηγείται στο Αυτόφωρο. 

«Εδώ δεν παίζουμε. Ο Δήμος Φυλής δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και δεν επιτρέπει σε κανέναν να ακυρώνει την υπερπροσπάθεια που γίνεται για να κρατηθεί η πόλη καθαρή. Σήμερα μέρα μεσημέρι, έγινε απροκάλυπτα, παράνομη εναπόθεση μπαζών πίσω από συγκρότημα σχολείων. Απαντούμε στους ασυνείδητους με βαριά πρόστιμα, κατασχέσεις οχημάτων, μηνύσεις και αυτόφωρες διαδικασίες. Αυξάνουμε τις περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας και προειδοποιούμε τους επίδοξους αλλά και τους συστηματικούς ρυπαντές του Δήμου μας πως θα υποστούν τις βαριές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος αλλά και ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου μας» ξεκαθαρίζει ο Μιχάλης Οικονομάκης ο οποίος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να στηρίξουν τις προσπάθειες του Δήμου για την βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη και καταλήγει «Δίνουμε μάχη καθημερινά και δαπανούμε χιλιάδες ευρώ για να διατηρήσουμε το Δήμο καθαρό ώστε να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κερδοσκοπεί εις βάρος μας και να παίζει με την υγεία μας και με την πόλη μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Φυλής εκτός από την αποκομιδή των σκουπιδιών ενεργοποιεί τακτικότατα και προγράμματα συλλογής μπαζών, όμως έχει επανειλημμένως παρατηρηθεί, πως οι περιοχές που καθαρίζονται, σε μικρό χρονικό διάστημα να χρήζουν και πάλι επέμβασης για τον καθαρισμό τους.







 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου