Δωρεάν Τεστ COVID – 19 στο Δήμο Φυλής στις 22 και 23 Δεκεμβρίου


Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής ενημερώνει ότι για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί rapid test για την ανίχνευση πιθανών κρουσμάτων COVID – 19. 

Tην Τρίτη 22 Δεκεμβρίου ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου για στοχευμένα test που θα γίνουν σε πληθυσμό που ανήκει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Τα test θα πραγματοποιηθούν από 9:00 – 15:00. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξεταζόμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους. 

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στο “Συντριβάνι” της Λεωφόρου Φυλής από τις 10 το πρωί έως τις 15:00 κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν Drive Through Covid -19 Test, για όλους τους Δημότες, οι οποίοι και θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής: 
  • Να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. 
  • Σε κάθε αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι τρία άτομα. 
  • Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν μόνο σε όσους προσέλθουν στο σημείο με όχημα (αυτοκίνητο ή δίκυκλο). 
  • Θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας κτλ) 
  • Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα θα γίνει μέσω sms στο κινητό τηλέφωνο που θα δώσει κάθε δημότης. 
  • Η μετακίνηση για την πραγματοποίηση του τεστ αφορά στον κωδικό 1 στο 13033. 
Ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος τονίζει ότι “Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες δράσεις που θα αφορούν στο γενικό πληθυσμό αλλά και στοχευμένα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες”. 

“Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τα πρωτόκολλα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετέχουν στα δωρεάν rapid test ώστε όλοι μας να είμαστε ενήμεροι, υγιείς και ασφαλείς απέναντι στον αόρατο εχθρό. Ειδικά τις μέρες των γιορτών έχουμε χρέος να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους οικείους μας. Ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και όσους αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα” επισημαίνει ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου