Πανελλήνια πρωτιά σε μαθητικό διαγωνισμό του ΟΗΕ για την μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων Μάρθα Χρήστου

 … που ΝΑΙ... Μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!Είναι μαθήτρια της Γ’ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων και μας έκανε όλους περήφανους!

Τους γονείς, τους καθηγητές, τους συμμαθητές, τους συντοπίτες…

Η Μάρθα Χρήστου έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κι απέσπασε το 1ο Βραβείο.

Το σκεπτικό του διαγωνισμού είχε βαθιά νοήματα και μηνύματα τα οποία και περιγράφονται με σαφήνεια ως εξής:


“Οι ζωές των σημερινών παιδιών και ολόκληρου του πλανήτη εξαρτώνται από το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια, οι ανισότητες, οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις, η μετανάστευση, ο αναγκαστικός εκτοπισμός και οι ταχείες αλλαγές στο δημογραφικό και στην τεχνολογία.

Άνθρωποι από όλον τον κόσμο και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες πήραν μέρος στον διάλογο σχετικά με το πώς μπορούμε να γεφυρώσουμε το κενό ανάμεσα στο μέλλον που θέλουμε και σε αυτό στο οποίο βαδίζουμε σύμφωνα με τις σημερινές τάσεις. Το ίδιο έκαναν και εκατοντάδες παιδιά στην Ελλάδα που πήραν μέρος στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ.”

Η δική μας Μάρθα μέσα από ένα εξαίσιο και συμπυκνωμένο κείμενο, γεμάτο ευαισθησία και ανθρωπιά πέτυχε το 100/% και δικαίως απέσπασε το 1ο Βραβείο, γράφοντας ένα “γράμμα” στον μελλοντικό της εαυτό.

 Ένα γράμμα, που προκαλεί συγκίνηση, προβληματισμό και την επαγρύπνηση που πρέπει όλοι να διαθέτουμε, για έναν καλύτερο κόσμο…

Όταν μιλά το έργο τα λόγια περισσεύουν… Διαβάστε το γράμμα της Μάρθας στον μελλοντικό της εαυτό και θα καταλάβετε…
Η ίδια θέλησε να απευθύνει από την πλευρά της, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές της και στο Σχολείο της, το 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων.Κι εμείς οφείλουμε ένα μεγάλο “ΕΥΓΕ!” καταρχήν στην ίδια τη Μάρθα. 

Επίσης, στους καθηγητές της, που όπως φαίνεται από τον τρόπο που γράφει, υπηρετούν άξια το λειτούργημά τους.

 Αλλά, και στην οικογένεια της! 

Την οικογένεια,που είναι προφανές πως τη μεγάλωσε με τέτοιες αξίες και ευαισθησίες που ΝΑΙ!

 Η Μάρθα, μπορεί να αλλάξει το κόσμο!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου