Σημαντική και για την περιοχή μας η διάκριση του συντοπίτη μας Δημήτρη Τροβιά

 


Η περιοχή μας, ο Δήμος Φυλής, έχει πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό και το αποδεικνύει κάθε μέρα. Αυτή τη φορά μας έκανε περήφανους ο Δημήτρης Τροβιάς, τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο Δημήτρης βραβεύτηκε με το 3ο βραβείο ως μέλος της ομάδας farmit.gr, του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στον Εθνικό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Εφευρετικότητας (Junior Achievement Greece 2021).
Η «farmit.gr» δημιούργησε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα (ιστοσελίδα) διασύνδεσης καταναλωτών με τοπικούς παραγωγούς γεωργικών προϊόντων. Δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν φρέσκα τοπικά προϊόντα, επιλέγοντας είτε την κατ’ οίκον διανομή, είτε μέσω παραλαβής των προϊόντων από το σημείο (π.χ. αγρόκτημα) του παραγωγού.
Με τον τρόπο αυτό οι παραγωγοί έρχονται, απευθείας, σε επαφή με τους καταναλωτές, διαθέτοντας τα προϊόντα τους σε συμφέρουσες. Η πλατφόρμα τους δίνει, επίσης, τη δυνατότητα να έχουν απολογιστικά και στατιστικά στοιχεία από τις πωλήσεις τους και να στηρίζουν ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν από την πείνα.
Ήδη 150 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνεργασίας, αποδεικνύοντας ότι η ιδέα μπορεί να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, (δηλαδή τη γεωργία και την κτηνοτροφία), να μειώσει το κόστος διαμεσολάβησης, να αναδείξει την διαφάνεια και την υγειονομική ασφάλεια των ανέπαφων συναλλαγών και να περιορίσει τη σπατάλη τροφίμων, μέσω προσφοράς στις κοινωνικές δομές.
Πολύτιμη και καθοριστική στη δημιουργία και το συντονισμό της ομάδας υπήρξε η συμβολή του αναπλ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ioannis Kinias.
Eνδεικτική της σημασίας της διάκρισης, σε μια αγορά που πρέπει να αλλάξει μεθόδους είναι τα εκτενή δημοσιεύματα της ΕΡΤ https://www.ertnews.gr/perifereia/junior-achievement-greece-to-panepistimio-aigaioy-kai-i-quot-farmit-gr-quot-katektisan-tin-3i-thesi/ και του CNN GREECE https://www.cnn.gr/perivallon/story/267629/psifiako-parathyro-gia-agores-apeytheias-apo-to-xorafi?fbclid=IwAR19JcEtscCftXD9krzew334E0EVYg-QkSXwcpmkhmgSss9kYk5XK00PzaI. Αλλά και η απονομή του βραβείου στην ομάδα από τον Γενικό Διευθυντή (CEO) της νεοφυούς επιχείρησης (START UP) Stoferno.gr, Δημήτρη Λυκούρη.
Εξίσου σημαντική είναι η δήλωση της ομάδας μετά τη βράβευση, γιατί αποδεικνύει ότι οι νέοι άνθρωποι εκτός από ιδέες και διάθεση για δουλειά, έχουν και όραμα για την Πατρίδα. «Μένουμε προσηλωμένοι στο όραμα που έχουμε θέσει, να αναδείξουμε τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της Ελλάδας!», τόνισαν. Τους ευχόμαστε ολόψυχα να κάνουν τα όνειρά τους πράξη! Για το καλό όλων μας!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ!






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου