Συγκίνησε τον Μιχάλη Οικονομάκη δημοσίευμα περιοδικού της Κρήτης για τον παππού του

 
 


Συγκίνηση και περηφάνεια προκάλεσε στον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη ανάρτηση του διαδικτύου, για δημοσίευμα που ανίχνευσε σε περιοδικό της Κρήτης. Κι αυτό γιατί το δημοσίευμα του περιοδικού αναφερόταν στη δράση του παππού του Μανώλη Οικονομάκη ή Νιώνη εναντίον των Γερμανών, στη διάρκεια της κατοχής, στην Κρήτη.
Χαρακτηριστικό της αντιστασιακής δράσης του Μανώλη Οικονομάκη είναι το περιστατικό της 6ης προς 7η Ιουλίου 1942, όταν εισέβαλε σε γερμανική αποθήκη, στο χωριό Λαγκάδα, αφαιρώντας τρεις γερμανικές σημαίες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν την επομένη να κάνουν έπαρση οι κατακτητές.
Να πως περιγράφει τον παππού του Οικονομάκη το δημοσίευμα που υπογράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Ψιλάκης.
«O Μανώλης Οικονομάκης ή Νιόνης, ήταν ένας σβέλτος και ψυχωμένος Κρητικός, ο φόβος και ο τρόμος των γερμανικών αποθηκών και των ελαστικών των αυτοκινήτων του εχθρού. Λένε ότι κάποτε κατάφερε να ξεβιδώσει και τα τέσσερα λάστιχα από ένα μικρό φορτηγό την ώρα που ήταν, μέσα και ο οδηγός που τον είχε πάρει ο ύπνος. Όταν ξύπνησε είδε το αυτοκίνητο πάνω σε τέσσερα κούτσουρα.! Ο Μανώλης ήταν ο εμπνευστής και αρχηγός της επιχείρησης».
Διαβάστε όλο το δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://smaragdenia-roula.blogspot.com/2020/10/blog-post.html

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου