Έπεσαν οι τζίφρες για την ίδρυση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων και των λυκειακών τάξεων στο Εσπερινό Γυμνάσιο


Υπεγράφη από την Υφυπουργό Ζέττα Μακρή, με παρέμβαση του Θανάση Μπούρα, η ίδρυση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων και των λυκειακών τάξεων στο Εσπερινό Γυμνάσιο

Την ικανοποίηση δύο σημαντικών αιτημάτων του Δήμου Φυλής από την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, ανακοίνωσε, την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας.

Στην ανακοίνωσή του ο Θανάσης Μπούρας αναφέρει ότι η Υφυπουργός του γνωστοποίησε ότι υπέγραψε τις Αποφάσεις για την ίδρυση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων και την προσθήκη Λυκειακών Τάξεων στο Εσπερινό Γυμνάσιο Φυλής.

Τα δύο αιτήματα είχε μεταφέρει, με εντολή του Δημάρχου Χρήστου Παππού, στην Υφυπουργό ο Αναπλ. Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, στις 8 Μαρτίου 2021, με παρέμβαση του Θανάση Μπούρα, στη Βουλή των Ελλήνων.

Σημειωτέον ότι ο Δήμος είχε, ήδη, ολοκληρώσει την προβλεπόμενη διαδικασία και κυρίως είχε συμπεριλάβει στον προγραμματισμό της πλατφόρμας MY SCHOOL του Υπουργείου Παιδείας την ίδρυση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, στη συνοικία Δροσούπολη, κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο. Τη σχετική δέσμευση είχε αναλάβει ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων, παρουσία του Νίκου Χατζητρακόσια, στις 3 Σεπτεμβρίου 2020, πριν από την έναρξη του σχολικού έτους. Εν συνεχεία ο Νίκος Χατζητρακόσιας εξασφάλισε τη συγκατάθεση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θανάση Νικολόπουλου, σε συνάντηση που είχε μαζί του, στις 21 Οκτωβρίου 2020.

Τις θερμές του ευχαριστίες προς την Υφυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής για την άμεση ανταπόκρισή τους στα αιτήματα του Δήμου εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

“Η Πολιτεία, σε όλα τα επίπεδα, έδειξε ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά κι ότι η σχολική στέγη και η Παιδεία, γενικότερα, αποτελούν εθνική προτεραιότητα. Ευχαριστούμε την Υφυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής που άνοιξαν το δρόμο στο Δήμο μας να συνεχίσει την προσπάθεια με την ολοκλήρωση της μελέτης και την ένταξη του έργου της ανέγερσης του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Από την πλευρά μας, είμαστε υπερήφανοι που ως διοίκηση δρομολογούμε την ανέγερση ενός ακόμα σχολείου”, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου