Νέους φωτεινούς σηματοδότες τοποθέτησε στα σχολεία και στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου ο Δήμος Φυλής


Συνεχίζει την προσπάθεια στον ευαίσθητο τομέα της οδικής ασφάλειας, ώστε να περιορίσει, στο ελάχιστο,τα τροχαία δυστυχήματα, ο Δήμος Φυλής.

Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με τη συντήρηση του οδικού δικτύου και την οριζόντια και την κάθετη οδοσήμανση, τοποθέτησε, πρόσφατα, εξήντα (60) νέους παλλόμενους φωτεινούς σηματοδότες (φανάρια), σε αντίστοιχα σημεία του οδικού δικτύου, στις Δημοτικές Κοινότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής. Τα σημεία που τοποθετήθηκαν, κατά προτεραιότητα, τα νέα φανάρια είναι διαβάσεις πεζών και επικίνδυνες διασταυρώσεις κοντά στα σχολεία.

Τα νέα φανάρια είναι σύγχρονης τεχνολογίας και λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Διαθέτουν ένα εξαιρετικά ευκρινές φωτεινό πεδίο, κίτρινου χρώματος και είναι ιδανικά για την επισήμανση κινδύνου στις διελεύσεις πεζών και οχημάτων.

Το σύστημα λειτουργεί όλο το 24ωρο και εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ασφαλή διέλευση των μαθητών στις σχολικές μονάδες αλλά και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων για τους συμπολίτες μας.

Τα εξήντα φανάρια είναι μόνο η αρχή, καθώς αυτή την περίοδο, η Τεχνική Υπηρεσία συντάσσει νέα μελέτη, ώστε του χρόνου να καλυφθούν και τα υπόλοιπα επικίνδυνα σημεία ολοκληρώνοντας την ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Την ευθύνη του ευαίσθητου τομέα της οδικής ασφάλειας έχει η αρμόδια υπηρεσία,με επικεφαλής τον Αναπλ. Δήμαρχο Γιώργο Ραφτέλη, ο οποίος βρίσκεται,σε καθημερινή βάση, πάνω στα έργα. Συχνά, επίσης, μεταβαίνει, επί τόπου και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς που τονίζει, σε κάθε ευκαιρία, ότι η προστασία της ζωής των συνδημοτών μας και ιδίως των παιδιών αποτελεί τη μεγάλη προτεραιότητα του Δήμου.

“Συνεχίζουμε την προσπάθεια στην οδοσήμανση, με στόχο την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συνδημοτών μας. Ο Αναπλ. Δήμαρχος Γιώργος Ραφτέλης και οι εργαζόμενοι του Δήμου μας κάνουν καλή δουλειά, αλλά χρειάζεται προσπάθεια από όλους, ώστε να περιορίσουμε τα τροχαία, εξαιτίας των οποίων πληρώνουμε, ως κοινωνία, βαρύ τίμημα, σε ανθρώπινες ζωές. Πρέπει, επίσης, να προστατεύουμε τους σηματοδότες και τις πινακίδες οδικής σήμανσης, που μας βοηθούν να αποφεύγουμε τα ατυχήματα”, δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Φυλής.

Ακολουθούν δύο χαρακτηριστικά videos με τους φωτεινούς σηματοδότες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου