Βροχή! έπεσαν τα εκθειαστικά σχόλια στο διαδίκτυο για τη διαχείριση του χιονιά από τον Δήμο Φυλής …


Βροχή εκθειαστικών σχολίων έπεσε στο διαδίκτυο για την διαχείριση του χιονιά από τον Δήμο Φυλής.

Τα καλά λόγια δεν ήρθαν μόνο από συνδημότες αλλά και από τους “απέξω”!

Επισκέπτρια του Δήμου Φυλής που ανηφόρισε ως τη Χασιά τράβηξε πλήθος Videos, μέσα από τα οποία έδειχνε τις εικόνες και περιέγραφε τον ενθουσιασμό της. Μερικά από τα χαρακτηριστικά που είπε και σας μεταφέρουμε είναι:

  • Φέρτε τον Δήμο Φυλής να ανοίξει την Αττική Οδό
  • Θα βάλω ρόδες σπίτι μου και θα το μεταφέρω στη Χασιά!
  • Τα bob cat μπήκαν ακόμη και στις αυλές των σπιτιών
  • Είναι ανοιχτά ακόμη και τα στενά!
  • Ανοιχτό και το Μοναστήρι με μισό μέτρο χιόνι…
  • Δεν υπάρχει ίχνος χιονιού στους δρόμους των Άνω Λιοσίων – Όλοι ανοιχτοί.
  • Αυτοί είναι οι άνθρωποι του Δήμου Φυλής. Μπράβο!

Δείτε τα είναι μικρά, περιεκτικά και… αξίζει τον κόπο:


Το εκχιονιστικό έργο και τον άριστο συντονισμό του Δήμου Φυλής εκθείασαν εξάλλου, μέσω των social media άνθρωποι εκτός συνόρων του τόπου, όπως για παράδειγμα κάτοικοι Βορείων Προαστίων που έζησαν απερίγραπτες στιγμές κι άνθρωποι σχετικοί με διαχείριση κρίσεων όπως ο κ. Χρήστος Σταύρου που είναι μέλος της “Επίλεκτης Ομάδας Πολιτικής Προστασίας” και μέλος του συλλόγου Εθελοντών δασοπροστασίας της Πάρνηθας.






Ξεχωριστή υπήρξε και η ανάρτηση του συνδημότη μας καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Μπαζιώτη, ο οποίος ανέφερε τα εξής:


Συνήθως γράφω όταν έχει περάσει ο «θόρυβος» καθώς μόνο τότε μπορείς να κάνει ορθή αποτίμηση μιας κατάστασης, απαλλαγμένος από οποιοδήποτε πιθανό συναίσθημα (αρνητικό) σου έχει δημιουργήσει η κατάσταση. Καλό είναι, οποιαδήποτε κριτική γίνεται, να γίνεται βασιζόμενη σε πραγματικά επιχειρήματα.

Εν προκειμένω, αναφέρομαι στη διαχείριση της κατάστασης του τελευταίου τριημέρου στη περιοχή Άνω Λιοσίων-Χασιάς (Δήμος Φυλής ). Γράφω με αφορμή διάφορα «δημοσιεύματα» που κατακεραύνωναν την υφιστάμενη δημοτική αρχή και τη διαχείρισή της στην αντιμετώπιση των συνεπειών της τελευταίας κακοκαιρίας. 

Με βάση τα όσα έχω δει (προφανώς τα έχουν δει όλοι-ες μέσω των ΜΜΕ), σε όλη την Αττική, και τα όσα συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Λιοσίων, τότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Δήμος Φυλής (περιοχές Άνω Λιοσίων-Χασιάς) αντιμετώπισε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ τη κατάσταση που μας έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» και μάλλον ως πρότυπο Δήμο θα έπρεπε κάποιος να τον χαρακτηρίσει. Αν έκλεισε ο Δήμος κάποιους δρόμους (προς Δερβενοχώρια) κλπ, τότε αυτό είναι θετικό προληπτικό μέσο. Ξαναλέω...ΠΡΟΛΗΨΗ, η οποία δεν έλαβε χώρα στη μεγακλίμακα της Αττικής, αλλά στη μικροκλίμακα του Δήμου Φυλής.

 Τα εκχιονιστικά ήταν παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία πριν το ξεκίνημα της κακοκαιρίας, και φυσικά εργάστηκαν στις περισσότερες περιπτώσεις με επάρκεια... Εκχιονιστικά τα οποία πραγματικά ήταν ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ (δείτε από την άλλη τι συνέβη στην Αττική Οδό και θα καταλάβετε)... 

Αλάτι υπήρχε διαθέσιμο... Άνθρωποι του Δήμου εργάστηκαν ΥΠΕΡ των αδέσποτων –και μη– ζώων (κάτι που δεν το βλέπεις συχνά, ειδικά σε τέτοιες καταστάσεις)... Ας μην αναφέρω και άλλα θέματα που έχει οργανώσει ο Δήμος και αφορούν ανθρώπου που έχουν ανάγκη (π.χ. παροχή γεννήτριας σε αυτούς που χρειάζονται και άλλα πολλά που δε σχετίζονται αμιγώς με τη συγκεκριμένη κακοκαιρία)...

Θα κατέληγα, και ίσως να είναι πιο σημαντικό, ότι Άνθρωποι του Δήμου (ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ Municipality of Fyli) ήταν έξω, δίνοντάς σου το αίσθημα της ασφάλειας. Από μένα, ο Δήμαρχος (Χρήστος Παππούς) και η δομή που έχει δημιουργήσει παίρνει ένα μεγάλο θετικό credit!

Εννοείται πως η σταχυολόγηση όλων των σχολίων είναι αδύνατη καθώς όπως προαναφέρθηκε έπεσαν βροχή!

Κι επειδή η επιτυχία έχει ονοματεπώνυμο κι εν προκειμένω “Ονοματεπώνυμα”, έχουμε και λέμε:

Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού στη μάχη του χιονιά ρίχτηκαν για πάνω από τρία 24ωρα και συνεχίζουν οι:

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης

Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος

Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου

Από τη Δημοτική Κοινότητα Άνω Λιοσίων οι:

Αναπληρωτής Δημάρχου Μαρίνος Σαρλάς (εκτός από τον τομέα της Ηλεκτροφωτισμού και της Υδροδότησης συμμετείχε νυχθημερόν στους εκχιονισμούς)

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος που συμπαραστάθηκε και μετάφερε σε νοσοκομεία ανήμπορους συνδημότες.

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Καμαρινόπουλος που εργάστηκε σκληρά στη συνοικία της Ζωφριάς

Από τη Δημοτική Ενότητα Φυλής οι:

Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης που έδωσε ιδιαίτερη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα του κτηνοτρόφους και τα ελάφια της Πάρνηθας, συνεπικουρούμενος από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χασιάς Διονύση Βλάχο .
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας που συμμετείχε επί 24ώρου βάσεως στους εκχιονισμούς. Το ίδιο και ο συνεργάτης του Δημάρχου Γιάννης Λιάκος

Ο συνδημότης Σταύρος Κατσίλας σε εκχιονισμούς δρόμων και μοναστηριών όπως και ο Διονύσης Βλάχος

Από τη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου ο αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Ραφτέλης.

Έχοντας όλοι τους την αμέριστη στήριξη έμπειρων εργαζομένων κράτησαν την πόλη όρθια και την έβγαλαν στην κυριολεξία ασπροπρόσωπη!




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου