Η Ρούλα επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος

 


Η επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος δεν είναι πάντα για το δολοφόνο. Είναι και για τον “άλλο άνθρωπο”, την ελληνική εθελοντική οργάνωση, που στις 29 Απριλίου 2022, αναχώρησε, για δεύτερη φορά, μετά την ρωσική εισβολή, για τα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουκρανία. Στόχος και πάλι, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες από την εμπόλεμη χώρα και ιδίως στα παιδιά.
Πάνω από εικοσιπέντε συμπατριώτες μας βρίσκονται εκεί κι ανάμεσά τους η συνδημότισσα και φίλη μας Ρούλα Πατήλα. Γι’ αυτούς που τη γνωρίζουν ήταν βέβαιο ότι θα επέστρεφε στην Ουκρανία, γιατί στο μεσοδιάστημα, παρόλο που επικρατούσε εορταστική ατμόσφαιρα, λόγω του Πάσχα, το μυαλό της ήταν συνέχεια εκεί. Άλλωστε για κάποιους ανθρώπους η κοινωνική προσφορά είναι καθήκον και εσωτερική ανάγκη.
Άξια ιδιαίτερης μνείας ήταν η στήριξη της ομάδας από την κοινωνία, με είδη ατομικής υγιεινής, παιγνίδια και τρόφιμα για την κοινωνική κουζίνα. Όπως και η συνολική παρουσία της Χώρας μας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και άλλες εθελοντικές ομάδες.
Ελπίζουμε, μαζί με την επιστροφή τους, στο τέλος της εβδομάδας, να μας φέρουν και τη χαρμόσυνη είδηση του τέλους σε αυτό τον παραλογισμό.





















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου