Έφυγε πρόωρα, από τη ζωή ο γνωστός χορογράφος και χορευτής Ορέστης Δημητρίου

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΠΟΥ

Έφυγε, πρόωρα, από τη ζωή, την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, σε ηλικία 67 ετών, μετά από ολιγόμηνη μάχη με την επάρατη νόσο, ο γνωστός χορογράφος και χορευτής Ορέστης Δημητρίου (Καραδημητρίου).

Συμμετείχε, ως χορευτής, σε μεγάλες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου. Συνδέθηκε με τα Άνω Λιόσια και το Δήμο Φυλής όταν δημιούργησε, μαζί με τη σύζυγό του και γνωστή ηθοποιό Βίνα Ασίκη το χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ, δίνοντας καλλιτεχνική διέξοδο σε δεκάδες παιδιών της ευρύτερης περιοχής.


Κορυφαία στιγμή της σταδιοδρομίας του η εμφάνισή του στο Ηρώδειο στην παράσταση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, στις 10 Οκτωβρίου 2016. Ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης τον είχε επιλέξει να χορέψει ζεϊμπέκικο, το λαϊκό χορό που αναδείκνυε την αυθεντικότητα, το ταλέντο και το παράστημά του.

Τη βαθειά του λύπη για την απώλεια, εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. «Ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος, που πρόσφερε στους νέους ανθρώπους. Η πόλη μας γίνεται φτωχότερη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και μαθητές θα τον αποχαιρετήσουν την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00 στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Αχαρνών, όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.
  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου