Συνάντηση Νίκου Χατζητρακόσια με τους καθηγητές Φυσικής – Χημείας – Βιολογίας των Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Φυλής

Μια ακόμα σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας.

Ενεργώντας στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού του, πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, συνάντηση με τους υπεύθυνους καθηγητές των Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Φυλής. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αποτύπωση των φετινών αναγκών των Εργαστηρίων σε αναλώσιμα υλικά, εξοπλισμό και υποδομές, για την εύρυθμη λειτουργία τους, ώστε να καλυφθούν από τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή.


Η πρωτοβουλία του Νίκου Χατζητρακόσια, που έτυχε της απόλυτης αποδοχής και επιδοκιμασίας της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και των αρμόδιων εκπαιδευτικών, ήρθε να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί από τη συνταξιοδότηση του αρμόδιου συντονιστή του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ), χωρίς, επί του παρόντος, να έχει οριστεί αντικαταστάτης του από το Υπουργείο Παιδείας, για τη τρέχουσα σχολική χρονιά.



Ο Νίκος Χατζητρακόσιας, μιλώντας την ίδια γλώσσα με τους καθηγητές, καθώς και ο ίδιος είναι Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ, τόνισε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα να υποστηριχθούν τα μαθήματα των φυσικών επιστημών, με εργαστηριακές ασκήσεις, ώστε να γίνονται υπό τις καλύτερες συνθήκες και να αποκτούν οι μαθητές ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική γνώση.


Συμφωνήθηκε, να υποβληθούν, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα , από τους Διευθυντές των Γυμνασίων – Λυκείων, οι σχετικές ανάγκες των Εργαστηρίων, τις οποίες η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή δεσμεύτηκε να καλύψει, κάνοντας, διαρκώς, πράξη την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος Φυλής και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στα θέματα της Παιδείας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου