Συντονισμένη επιχείρηση από δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ σε Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Μενίδι

 Από το βράδυ της Δευτέρας 5-12-2022 τα επεισόδια συνεχίζονται με αμείωτη ένταση


 
Ρεπορτάζ Ελευθερία Τριανταφύλλου

Επεισόδια σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, από ομάδες Ρομά με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη από Αστυνομικό της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επίγειες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, θα συνδράμει σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, ελικόπτερο, ενώ στο Μενίδι έχει μεταβεί από το απόγευμα της Τρίτης και η «Αύρα», που σήμερα το πρωί (8-12-2022) επιχειρούσε στην Αυλίζα.

Στο Ζεφύρι η επιχείρηση διεξάγεται στην λεωφόρο Παναγίας Γρηγορούσης. 

Στο Μενίδι η διέλευση από την οδό Λιοσίων, τα βράδια, είναι απαγορευτική. Ήδη από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώνονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τα οδοφράγματα που στήνουν στην περιοχή Ρομά καίγοντας, κυρίως, κάδους απορριμάτων. Στο οδόστρωμα υπάρχουν διάσπαρτες πέτρες και υπολείμματα καύσης. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αυλίζα, όπου, τα βράδια, ο πετροπόλεμος και οι πυροβολισμοί, από ομάδες Ρομά, έχουν οδηγήσει σε τραυματισμούς αστυνομικών.

Το βράδυ της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου 2022, η αστυνομία δεν επέτρεπε την κυκλοφορία στην οδό Λιοσίων από τον οικισμό των Εργατικών Κατοικιών του Προφ. Ηλία και ως την οδό Αριστοτέλους, ενώ στο δρόμο υπήρχαν σταθμευμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Οι Δημοτικές Αρχές και στους δύο Δήμους παρακολουθούν στενά την κατάσταση και συνδράμουν τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, με στόχο να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των δημοτών και να αποκατασταθεί η ομαλότητα. 

Καλό είναι μέχρι νεωτέρας οδηγοί και πεζοί να αποφεύγουν τη διέλευση από τις οδούς Μόρνου και Λιοσίων και την Αυλίζα τις βραδινές ώρες της ημέρας που σημειώνονται τα επεισόδια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου