Διαπρέπει στη Σουηδία, ως προπονητής ποδοσφαίρου, ο συνδημότης μας Στέλιος Βασιλείου




Η δύναμη του Δήμου Φυλής είναι οι δημότες του. Οι άνθρωποι που, με αφετηρία την περιοχή μας διαπρέπουν στον επιστημονικό, καλλιτεχνικό και επαγγελματικό τομέα, ακόμα και στο εξωτερικό. Ένας από αυτούς είναι και ο συνδημότης μας, από τη Φυλή, Στέλιος Βασιλείου.
Εξαιρετικός επιστήμονας πήρε πτυχίο από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε, με άριστα, τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην κατεύθυνση της μεγιστοποίησης της αθλητικής απόδοσης.
Χάρη στην επιστημονική του κατάρτιση, ο Στέλιος εργάστηκε, ως προπονητής φυσικής κατάστασης, σε πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες ο Ολυμπιακός και ο Άρης. Η έφεσή του στη βελτίωση των αθλητών μικρής ηλικίας, όπου και βρίσκεται το νόημα της προπονητικής, τον έχει κάνει περιζήτητο. Οι επιστημονικές του αναζητήσεις τον έφεραν, το 2022, στη Σουηδία, μια χώρα που δουλεύει συστηματικά στο κομμάτι της ποδοσφαιρικής υποδομής.
Από τον προηγούμενο Οκτώβριο ζει, μόνιμα, στην Στοκχόλμη και εργάζεται στην Γιουργκόρντεν, μια από τις καλύτερες ομάδες της Σουηδίας. Είναι ο αθλητικός επιστήμονας και γυμναστής της ακαδημίας στα τμήματα των ηλικιών U10-U15. Επίσης συμμετέχει σε ομάδα αθλητικών επιστημόνων που κάνουν έρευνες πάνω στο τομέα της αθλητικής απόδοσης στο ποδόσφαιρο, προσπαθώντας να παράγουν νέα γνώση στο συγκεκριμένο τομέα.
Ο Στέλιος Βασιλείου εργάζεται, συστηματικά, σε ένα χώρο που έχουμε μεγάλη ανάγκη ως χώρα και σχετίζεται με την αθλητική ανάπτυξη και εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, στις κρίσιμες ηλικίες. Είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον θα αποδειχθεί πολύτιμος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και είμαστε, όλοι, περήφανοι γι’ αυτόν και ιδίως ο πατέρας του Σταμάτης Βασιλείου και η μητέρα του Γεωργία Καλλιανού.







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου