Στο Μουσείο του Προεδρικού Μεγάρου το δώρο του Δημάρχου Φυλής προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 



Σε περίοπτη θέση, στο Μουσείο Δώρων του Προεδρικού Μεγάρου, φιγουράρει ένα πολύ γνώριμο, στους συνδημότες μας, κόσμημα.
Πρόκειται για το περιδέραιο, από τη νυφιάτικη αρβανίτικη στολή που δώρισε, στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Το δώρο του Δημάρχου προσφέρθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Καστελλόριζο όπου παρευρέθηκαν, αμφότεροι, για τον εορτασμό της 79ης επετείου απελευθέρωσης του ακριτικού νησιού, με το οποίο έχει αδελφοποιηθεί ο Δήμος Φυλής, επί Δημαρχείας Νικολάου Λιάκου.
Μάλιστα, στη διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου Φυλής, ο οποίος συνοδευόταν και από τον Ποιμενάρχη της Μητρόπολης Ιλίου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα, τελέστηκαν και τα εγκαίνια Πλατείας η οποία κατασκευάσθηκε, δαπάναις, του Δήμου Φυλής και έλαβε, εξ αυτού του λόγου, την ονομασία Πλατεία Φυλής.
Η γνωστοποίηση του γεγονότος από ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας https://www.iefimerida.gr/politismos/moyseio-doron-proedriko-megaro προκάλεσε συγκίνηση στο Χρήστο Παππού.
“Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο ένα κομμάτι από την Ιστορία και την Παράδοση της πόλης μας. Δίπλα, μάλιστα, σε άλλα, μεγάλης συναισθηματικής αξίας εκθέματα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και δώρα ξένων ηγετών. Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες του ενιαίου Δήμου Φυλής. Συνεργαζόμαστε με τους πολιτιστικούς συλλόγους και όλους τους συνδημότες μας για την ανάδειξη της Ιστορίας και της Παράδοσης του τόπου μας”, δήλωσε ο Χρήστος Παππούς.






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου