Αυτοψία Δημάρχου Χρήστου Παππού στο έργο αναπαλαίωσης του Iερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής

Αυτοψία στο έργο αναπαλαίωσης του μεταβυζαντινού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης πολιτιστικής και θρησκευτικής αξίας τόσο για τη Δημοτική Κοινότητα Φυλής όσο και για ολόκληρο το Δήμο, καθώς αποτελεί εξέχον δείγμα του σπάνιου τύπου των καμαροσκέπαστων βασιλικών της Αττικής και κηρύχθηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο το 1986.

Οι εργασίες αφορούν στη συντήρηση και αποκατάσταση του ιερού ναού και το έργο χρηματοδοτείται από το Δήμο Φυλής, ενώ φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μέσω της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

“Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής αποτελεί μέρος της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και είναι υποχρέωσή μας να διασώσουμε το μνημείο και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές”, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς επιθεωρώντας την πρόοδο των εργασιών. “Όταν το έργο ολοκληρωθεί, το μοναδικό αυτό μνημείο θα αποτελέσει πόλο έλξης πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος”, κατέληξε.

Βίντεο:
https://youtube.com/shorts/dIzyMIGUuaI?feature=share

Φωτό - Βίντεο Γιάννης Λιάκος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου