Με ελπιδοφόρους συμβολισμούς και μηνύματα η βασιλόπιτα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου

Μέσα στις ζοφερές στιγμές που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα, η εκδήλωση του Ιστορικού Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο, υπήρξε μια ελπιδοφόρα εκδήλωση με σαφείς συμβολισμούς και μηνύματα.

Αυτό ακριβώς επεσήμανε κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών Ζεφυρίου Μηνάς Ζέρβας, ο οποίος έχοντας στο πλευρό του σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αφιέρωσε το κομμάτι του, σε όλες τις μητέρες και στη Γυναίκα της Ηπείρου που μάχεται διαχρονικά μέσα από αντίξοες συνθήκες για τη συνέχεια της ζωής κι ένα καλύτερο αύριο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο Μηνάς Ζέρβας εξάλλου ήταν εκείνος που κατά την έναρξη της εκδήλωσης ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών αλλά και για τα αγαπημένα μέλη της Ένωσης Ηπειρωτών που έφυγαν φέτος από τη ζωή αφήνοντας πίσω τους δυσαναπλήρωτο κενό. Πρόκειται για τους δύο πρώην Προέδρους Νίκο Μαλάμο και Κωνσταντίνο Καραμπούλα καθώς και το δραστήριο μέλος και παππού του Μηνά Ζέρβα, Επαμεινώνδα Ρούπα.

Όλοι άλλωστε οι προσκεκλημένοι μνημόνευσαν τους εκλιπόντες επισημαίνοντας πως φέτος ο Σύλλογος είναι πιο φτωχός!

Ελπίδα ωστόσο αποτελεί η νέα γενιά του Συλλόγου, που εκπροσωπείται επάξια από τα μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου.

Αυτό φάνηκε και από τον απέριττο αλλά ουσιαστικό χαιρετισμό του Προέδρου Μηνά Ζέρβα, ο οποίος σημείωσε πως ο Σύλλογος των Ηπειρωτών με αυτή την εκδήλωση θέλει να περάσει το συμβολισμό της συνέχισης της ζωής, του πολιτισμού και της παράδοσης. Καταλήγοντας ο Μηνάς Ζέρβας ευχήθηκε, από δω και πέρα και παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε όλοι μας τις τελευταίες μέρες μέσα από το τραγωδία των Τεμπών, να μας βρουν μόνο θετικές εξελίξεις και χαρμόσυνα γεγονότα τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και ως Κοινωνία.

Βίντεο με απόσπασμα από τον χαιρετισμό του:


Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος εφημέριος των Ιερών Ναών Παναγίας Γρηγορούσας και Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου π. Άγγελος Κανέλλος, ενώ τις ευχές τους έδωσαν στον Σύλλογο και στα μέλη του, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, οι υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Διονυσία Στεφάτου, οι υποψήφιοι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δυτικής Αττικής Κυριάκος Χατζηλέρης και Θανάσης Βασιλείου, ο Α’ επιλαχών Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ν.Δ Σταμάτης Πουλής και η Πολιτευτής Ν.Δ Τζένη Μπάρα.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής τις ευχές του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ενώ τις ευχές τους για ευημερία και δημιουργικότητα έδωσαν στο Σύλλογο οι αναπληρωτές Δημάρχου Χρυσούλα Κουράση, Γιώργος Κρητικός και Τόλης Βαδεβούλης.

Θερμές ευχές έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων και Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Ρούσσας κι εκπρόσωποι κορυφαίων Πολιτιστικών και Κοινωνικών φορέων του τόπου.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου