Το πρώτο υπαίθριο Αθλητικό της Πάρκο απέκτησε η Ζωφριά

Ένα νέο όμορφο χώρο αναψυχής με υπαίθρια όργανα γυμναστικής ενηλίκων κατασκεύασε, για τους δημότες στη Ζωφριά ο Δήμος Φυλής, στην συμβολή των οδών Ηρακλέους και Πολυδεύκους. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πάρκο άθλησης και αναψυχής που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να χαλαρώσει, να γυμναστεί αλλά και να περιηγηθεί δωρεάν στο ίντερνετ .

Στη νέα πλατεία που είναι χωρισμένη σε δυο μέρη, πάνω και κάτω από την οδό Ηρακλέους, δεσπόζει το έξυπνο παγκάκι με υποστήριξη ΑμεΑ, το οποίο είναι το πρώτο που τοποθετεί ο Δήμος Φυλής σε δημόσιο χώρο και δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να φορτίσει το κινητό του και να περιηγηθεί δωρεάν στο ίντερνετ.

Στο κάτω μέρος της πλατείας έχουν τοποθετηθεί πέντε υπαίθρια όργανα εκγύμνασης ενηλίκων που είναι και τα πρώτα που αποκτά η συνοικία της Ζωφριάς. Συγκεκριμένα ο υπαίθριος αθλητικός χώρος που δημιουργήθηκε διαθέτει όργανο ελλειπτικής κίνησης ποδιών-surf board, όργανο αεροβαδίσματος, όργανο έλξεων ώμων,όργανο πιέσεων ώμων και στατικό ποδήλατο.

Στο χώρο έγινε φύτευση δεκάδων μικρών και μεγάλων φυτών ενώ υπήρξε ειδική μέριμνα στο σχεδιασμό του από την Τεχνική Υπηρεσία ώστε να διατηρηθούν τα δέντρα και οι ελιές που προϋπήρχαν στο χώρο. Στην νέα πλατεία επικρατεί το ξύλο καθώς τοποθετήθηκε ένα καλαίσθητο ξύλινο κιόσκι, ξύλινα παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων, σύγχρονος φωτισμός led και αυτόματο πότισμα.

«Με την νέα πλατεία στη Ζωφριά αναβαθμίσαμε ακόμη μια γειτονιά του Δήμου μας ενώ με τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής ενηλίκων που τοποθετήσαμε δώσαμε μια δημιουργική διέξοδο στους κατοίκους της περιοχής» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

«Το νέο πάρκο που κατασκευάσαμε στη Ζωφριά είναι ακόμα μια επένδυση στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μια μικρή όαση πρασίνου, ψυχαγωγίας και ασφαλούς άθλησης. Βήμα βήμα, με σχέδιο και πρόγραμμα αναβαθμίζουμε αισθητικά και λειτουργικά κάθε γωνιά του Δήμου μας. Συνεχίζουμε αδιάκοπα να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα που προάγουν τον τόπο μας και βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.


Τη μελέτη εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία η οποία έχει και την επίβλεψη ενώ το έργο χρηματοδοτήθηκε κατά 80% του προϋπολογιζόμενου ποσού της μελέτης από το Πράσινο Ταμείο και το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» έτους 2019-2020, στον άξονα προτεραιότητας 1 «ΑΣΤΙΚΗ AΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2019», ενώ το υπόλοιπο 20% καλύπτεται από πόρους του Δήμου Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου