Την …ενεργειακή τους βασιλόπιτα έκοψαν οι «Υπερφωτισμένοι»

Εντός του Θεατρικού Εργαστηρίου τους έκοψαν τη βασιλόπιτά τους φέτος οι «Υπερφωτισμένοι», πάνω στην οποία απεικονιζόταν η αφίσα της επερχόμενης παράστασης «PRANA, ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ» του Γιάννη Γαλανόπουλου. Την αφίσα έχει σχεδιάσει η βραβευμένη (για την αφίσα του «La Nona» του Roberto Cossa), φοιτήτρια της Καλών Τεχνών Αθήνας, Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη.

Με την ευχή να έχει όλος ο κόσμος υγεία και να μην ξαναζήσουμε στο μέλλον τόσο σκληρές στιγμές, όσο ήταν αυτές στα Τέμπη, πολλά νέα αλλά και παλιά μέλη της ομάδας, η βραβευμένη χορογράφος της Ομάδας (για τις χορογραφίες της στο έργο «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά), Μαρία Μπούκουρη και οι τεχνικοί της ομάδας Αντώνης Μαστροθανάσης και Μάξιμος Μαυρής, συγκεντρώθηκαν μέσα σε μια λιτή, οικογενειακή μάζωξη. Το φλουρί της βασιλόπιτας πήγε στο σπίτι του σκηνοθέτη, αφού το κέρδισε η σύζυγός του, Ελένη Πετροπούλου, η οποία κάθε χρόνο βοηθάει την Ομάδα φωτισμούς, στους ήχους ή όπου αλλού είναι απαραίτητο, όπως άλλωστε κάνουν από πολύ μικρές και οι δυο κόρες του.


Ο σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός, Γιάννης Γαλανόπουλος, σε ένα μικρό απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας ανέφερε ότι «από το 2018 οι Υπερφωτισμένοι μέσα από τις πέντε παραστάσεις τους έχουν καταφέρει πρώτα από όλα να συγκινήσουν το κοινό αλλά και σημαντικές διακρίσεις στο χώρο του θεάτρου, κι έτσι σκοπεύουν να συνεχίσουν. Την περασμένη χρονιά με το “La Nona”, η Ομάδα κατάφερε να κερδίσει το θερμό χειροκρότημα σε 14 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και μερικά σπουδαία Βραβεία σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Θεάτρου: Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Παράστασης, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Αφίσας, Μουσικής καθώς και Επαίνους Ερμηνείας».


Για αυτά τα Βραβεία άλλωστε οι «Υπερφωτισμένοι» τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, παρουσία του Προέδρου του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού, Γιώργου Μαυροειδή. Εξάλλου, ο Δήμος Φυλής από το ξεκίνημά των «Υπερφωτισμένων» στηρίζει το καλλιτεχνικό τους έργο με κάθε δυνατό τρόπο.

Στην κοπή της πίτας η Ομάδα είχε τη χαρά να γνωρίσει από κοντά ένα «Υπερφωτισμένο μωρό» 40 ημερών! Πρόκειται για τον καρπό του έρωτα του Σπύρου Μαυρή και της Γεωργίας Τσώνη, δυο ηθοποιών που γνωρίστηκαν στην Ομάδα! Μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε η πρόβα για το νέο έργο και το μωρό ήταν ήσυχο για όλη την ώρα, αφού ήταν συνηθισμένο, καθώς η μαμά του, ενώ ήταν έγκυος, υποδυόταν την «Μάρτα» και ο μπαμπάς του τον «Καρμέλο», στο «La Nona»!



Ο Γιάννης Γαλανόπουλος ανακοίνωσε, επίσης, ότι σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν πρόβες και οι «Μικροί Υπερφωτισμένοι», η παιδική ομάδα τους, οι εγγραφές στην οποία συνεχίζονται.

Οι πρόβες για το «PRANA» πραγματοποιούνται με το «νέο αίμα» στην Ομάδα να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και γέλιου. Πρόκειται για τον πρωταγωνιστή της νέας κωμωδίας Κωνσταντίνο Φώσκολο, τη Μάριαν Κατσίγιαννη, τη Σοφία Παπαδοπούλου, τη Βίκυ Δημητρακοπούλου και τη Λίνα Παπαγιαννοπούλου. Όλοι αυτοί καθώς και οι παλιοί γνώριμοι της Ομάδας: Σοφία Γκαραβέλα, Χρυσάνθη Δήμου, Κωνσταντίνος Κοσμάς και ο Γιάννης Γαλανόπουλος - ως ηθοποιός - υπόσχονται γέλια μέχρι δακρύων στο νέο έργο «PRANA» το οποίο πραγματεύεται τα πάντα επίκαιρα θέματα των διαπροσωπικών σχέσεων, της οικογένειας, της φιλίας και κυρίως της απιστίας, υπό το πρίσμα της γιόγκα και το «άγρυπνο βλέμμα» του …Βούδα Σιακαμούνι!

Εν όψει της νέας τους παράστασης, οι «Υπερφωτισμένοι» καλούν τις επιχειρήσεις της περιοχής να τους υποστηρίξουν με τις χορηγίες τους, όπως κάθε χρόνο, έτσι ώστε όλα να είναι φροντισμένα και άκρως επαγγελματικά (αφίσα, πρόγραμμα, σκηνικά, κοστούμια), ακόμη κι αν μιλάμε για μια ερασιτεχνική ομάδα. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6972052268.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου