Την Ελένη Λιάκου τίμησε ο Αντικαρκινικός Σύλλογος ΚερδίΖΩ στην εκδήλωση για τη Ημέρα της Γυναίκας

 

Την Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Ελένη Λιάκου επέλεξε να τιμήσει για την προσφορά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Αντικαρκινικός Σύλλογος Δήμου Φυλής ΚερδίΖΩ, στην εξ αναβολής εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, καθώς η προγραμματισμένη για τις 8 Μαρτίου είχε αναβληθεί λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η Ελένη Λιάκου ήταν η μία από τις δύο σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες που βράβευσε ο Σύλλογος. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στη Φυλή. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην οικονομική και διοικητική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην αποτελεσματική υλοποίηση των δημοσίων πολιτικών για τη διοικητική μεταρρύθμιση, την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Στο πολιτικό προσκήνιο βρίσκεται από το 2014, όταν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, ενώ από το 2019 είναι Αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Φυλής και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Για την τιμή που της έκανε να τη βραβεύσει, η Ελένη Λιάκου ευχαρίστησε το Σύλλογο και προέτρεψε τις γυναίκες να ασχολούνται με τα κοινά: “Πρέπει να είμαστε παρούσες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς ν’ αφήνουμε κενά στην οικογένεια και τον προσωπικό μας χώρο”, τόνισε.

Στο πολύπλευρο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συλλόγου ΚερδίΖΩ, Θανάσης Δημόκας, καταλήγοντας ότι “οι γυναίκες γίνονται φάρος και δείχνουν στους άνδρες ότι η ζωή είναι τελικά γένους θηλυκού”.

«Διαχρονικά η Γυναίκα, σε κάθε καμπή της Ιστορίας, είναι πάντα παρούσα και τις περισσότερες φορές με πρωταγωνιστικούς ρόλους», υπογράμμισε στο καλωσόρισμά της η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΚερδίΖΩ, Τζένη Μπάρα.

Ο Σύλλογος ΚερδίΖΩ στη ίδια εκδήλωση βράβευσε επίσης την Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, ιατρό Ελένη Θεοδοσοπούλου, για την προσφορά της στον τομέα της επιστήμης. Η Ελένη Θεοδοσοπούλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη χειρουργική νοσηλευτική και Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στη Νοσηλευτική και έχει μακρά ακαδημαϊκή πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και έχει προχωρήσει σε επιστημονικές δημοσιεύσεις. Είναι μέλος των Γιατρών του Κόσμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της Κυβέρνησης, βουλευτές, πολιτευτές και Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι. Ο Σύλλογος ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργο Κούρκουλο για τη στήριξή της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε γνωστό καφέ της Φυλής.

Ακολουθεί χαρακτηριστικό βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου