Με ψιλόβροχο η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου Λίμνης Άνω Λιοσίων

 
Με κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Γεωργίου από τον Καλλιτεχνικό Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και δεκάδων πιστών.

Η θρησκευτική πανήγυρις κορυφώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Μαΐου 2023 με τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, την οποία παρά το ψιλόβροχο συνόδεψαν κάτοικοι της συνοικίας , μέλη του συλλόγου Ποντίων και μυροφόρες ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Αττικής και Βοιωτίας κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν ο εφημέριος του ναού πάτηρ Κωνσταντίνος και οι πατέρες Λεωνίδας Πίτος από το Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος από τη Λιβαδειά και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αττικής και Βοιωτίας Μιχαήλ Κωνσταντινίδης.

Ο Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο κήρυγμά στο βίο του Αγίου Γεωργίου και ευχήθηκε ο Άγιος Γεώργιος να μεσιτεύει στο Θεό για τον καθένα ξεχωριστά και να δίνει υγεία και ευημερία σε όλους. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές και ζήτησε όποιος εκλεγεί να κάνει το καλύτερο για τον τόπο και τους κατοίκους.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έκλεισαν με τους ιερείς και τους πιστούς να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη και τον Εθνικό Ύμνο. Λόγω του καιρού οι σημερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις μετατέθηκαν για την ερχόμενη Κυριακή ενώ σήμερα Σάββατο θα διεξαχθούν κανονικά.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου