Σάρωσαν μετάλλια και ρεκόρ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ο Γιώργος και η Βασιλική Σαμπάνη


 

Συνέχισαν τις επιτυχίες στο άθλημα της κολύμβησης οι συνδημότες μας Γιώργος και Βασιλική Σαμπάνη. Οι κολυμβητές του συλλόγου της πόλης μας ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ διακρίθηκαν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΜASTER, που διεξήχθη, από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2023, στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αμαρουσίου (ΟΑΚΑ).
Ο Γιώργος Σαμπάνης κυριάρχησε, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 1500μ ελεύθερο, το πιο δύσκολο και επίπονο αγώνισμα της κλασσικής κολύμβησης, το ασημένιο στα 800μ και 400μ ελεύθερο και το χάλκινο στα 200μ ελεύθερο. Μάλιστα στα 1.500 μέτρα κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ, βελτιώνοντας, κατά 49 δευτερόλεπτα, το παλιό, που κρατούσε τέσσερα χρόνια, κάνοντας τους προπονητές του να παραμιλούν. Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των μεγάλων επιδόσεών του, χάρη στις οποίες έχει κατακτήσει εφτά πρωταθλήματα σε τρία χρόνια!
Η αδελφή του Βασιλική, στην κατηγορία της, ήρθε πέμπτη στα 200μ ελεύθερο και τρίτη στα 100μ ελεύθερο, κάνοντας τα μετάλλια οικογενειακή υπόθεση!
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜASTER ήταν από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων χρόνων. Το επίπεδο της διοργάνωσης και των αθλητών ήταν πολύ υψηλό και συμμετείχαν ομάδες από όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις οκτακόσιες σε αριθμό. Πολλοί γνωστοί και διακεκριμένοι αθλητές έδωσαν το «παρών» και πολιτικές προσωπικότητες τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση. Αθλητικογράφοι έκαναν ανταποκρίσεις και έγινε ζωντανή μετάδοση των αγώνων από το κανάλι της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), με πανοραμικές, υποβρύχιες λήψεις και φαντασμαγορική περιγραφή των αγώνων.
Ήταν, στην κυριολεξία, μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στην οποία, χάρη στους αθλητές μας, διακρίθηκε και η πόλη μας, αφού ο Γιώργος και η Βασιλική Σαμπάνη είναι γέννημα θρέμμα των Άνω Λιοσίων. Γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και μένουν στο τόπο μας ενώ, ως αθλητές του ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ, προπονούνται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Σημαντικό, εξάλλου, μερίδιο της επιτυχίας τους δικαιούνται και οι προπονητές τους Γιάννης Ξεΐνης και Χριστόδουλος Λακιός.
Για το Γιώργο, πάντως, η χρονιά δεν τελειώνει εδώ, αφού σχεδιάζει να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα ανοιχτής θαλάσσης που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο.


 
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου