Γιώργος Τσίπρας: Η κεντρική εξουσία θεωρεί τον τόπο μας πίσω αυλή της Αθήνας


Φίλες και φίλοι,

ας μην κρυβόμαστε. Η κεντρική εξουσία θεωρεί τον τόπο μας πίσω αυλή της Αθήνας. Διαχρονικά. Τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν χωρίς λύση. Δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας. Περιορίζουν τις προοπτικές για εμάς και τα παιδιά μας.

Αγωνιζόμαστε να αλλάξει αυτή η εικόνα. Για να λυθούν ζητήματα που έρχονται από πολύ παλιά, για τις απαραίτητες παρεμβάσεις για το περιβάλλον, τις υποδομές στην εκπαίδευση και την υγεία, τις συνθήκες εργασίας, τις επιχειρήσεις, τις συγκοινωνίες, τη στήριξη των νέων, τον πολιτισμό. Η ΝΔ δεν ήθελε και δεν θέλει να προωθήσει τέτοιες πολιτικές. Θα συνεχίσει απλώς να ξεφορτώνει στη Δυτική Αττική ό,τι είναι ανεπιθύμητο αλλού, όπως πρόσφατα με τις φυλακές Κορυδαλλού ή τη μεταφόρτωση LNG.

Η Δυτική Αττική χρειάζεται βουλευτή της αντιπολίτευσης, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην επόμενη Βουλή.


Η ενισχυμένη αναλογικής δημιουργεί τον κίνδυνο η Δυτική Αττική να έχει μόνο κυβερνητικούς βουλευτές. Ο κ. Μητσοτάκης το είπε στον Ασπρόπυργο καθαρά: «βάλαμε τον πήχη ψηλά και τον βάζουμε μαζί ακόμα ψηλότερα στη Δυτική Αττική, όχι απλά για την 3η αλλά για την 4η έδρα».

Απευθύνομαι σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο, μαζί και σε όσους ψήφισαν ΝΔ στις 21 Μαΐου. Ο Κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να φιμώσει κάθε άλλη φωνή στη Δυτική Αττική. Το ενδεχόμενο να καταλάβει και τις τέσσερις έδρες με κυβερνητικούς βουλευτές πρέπει να αποτραπεί. Μια τέτοια εξέλιξη δεν ωφελεί κανέναν. Δεν ωφελεί τον απλό πολίτη, είτε είναι αριστερός, είτε κεντρώος, είτε δεξιός.

Την περασμένη τετραετία οι ερωτήσεις που υπέβαλλα στη Βουλή για προβλήματα της περιοχής, ήταν περισσότερες από όλες μαζί τις ερωτήσεις που υπέβαλλαν οι τρεις βουλευτές της ΝΔ. Γιατί; Μα γιατί ο κυβερνητικός βουλευτής δεν πρόκειται ποτέ να κάνει ερώτηση που ενοχλεί την κυβέρνησή του. Ποιος θα πιέζει ενάντια σε κυβερνητικές επιλογές που βρίσκουν ενάντιους τους κατοίκους; Ποιος θα αναδείξει ζητήματα ενοχλητικά για την εξουσία στον Ασπρόπυργο, στην Ελευσίνα, στη Μάνδρα, στα Μέγαρα, στη Φυλή;

Ζητώ την υποστήριξη σας στον ΣΥΡΙΖΑ, για να αποτρέψουμε αυτόν τον κίνδυνο.

Για να έχει η Δυτική Αττική ισχυρή φωνή στην επόμενη Βουλή.

Για να συνεχίσω να διεκδικώ, με γνώση και αποφασιστικότητα.

Γιώργος Τσίπρας,

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου