Βούλιαξε από κόσμο το Αμφιθέατρο Βορεινό στην παράσταση του Χοροδρώμενου

 
Με σαρωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού η μουσικοχορευτική παράσταση, με τίτλο “Άνοιξη και Ανθίσματα στου χρόνου τα γυρίσματα” που διοργάνωσε στο πλαίσιο του 4ου θεματικού φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, ο πολιτιστικός σύλλογος ΧΟΡΟΔΡΩΜΕΝΟ σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ “Η Πάρνηθα” στο γραφικό θεατράκι ΒΟΡΕΙΝΟ.

Ο Πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Πάνος Παπανικολάου καλωσόρισε τον κόσμο που είχε κατακλύσει το θέατρο και τον ευχαρίστησε ολόψυχα για το δυναμικό παρών που έδωσε στην εκδήλωση. “Απόψε τραγουδάμε και χορεύουμε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου την άνοιξη” είπε ο Πάνος Παπανικολάου και αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και το Δήμο Φυλής για την αποδοχή της συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης προχώρησε σε βραβεύσεις καλώντας πρώτο το Δήμαρχο Φυλής στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο του για την σημαντική στήριξη του στο έργο του συλλόγου.


“Η αποψινή παράσταση είχε προγραμματιστεί να γίνει την άνοιξη. Ο Παναγιώτης και τα παιδιά του συλλόγου έκαναν πολλή δουλειά και ήταν έτοιμοι. Τους παρακάλεσα όμως λόγω των εκλογών να μεταθέσουμε την εκδήλωση και δέχθηκαν. Τους ευχαριστώ για αυτό” είπε ο Δήμαρχος Φυλής ο οποίος επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Δήμου στο σύλλογο και εξέφρασε τη χαρά του για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.


Αναμνηστικά βραβεία απονεμήθηκαν ακόμα στην ηθοποιό και σκηνοθέτη Στέλλα Νικολοθανάση που στήριξε για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ, τον χοροδιδάσκαλο Δαυίδ Παπαδόπουλο και την χορωδία ¨Συμψάλλοντες” τους χοροδιδάσκαλους των πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων που συμμετείχαν στην παράσταση, τη δασκάλα λάτιν του χοροδρώμενου και το βουλευτή Δυτικής Αττικής Βαγγέλη Λιάκο για τη στήριξη του στο σύλλογο.

“Έχουμε δίπλα μας ένα πολύ καλό φίλο του συλλόγου, έναν νέο άνθρωπο που στάθηκε δίπλα μας σε ότι του ζητήθηκε” είπε ο Πάνος Παπανικολάου για το Βουλευτή Δ. Αττικής Βαγγέλη Λιάκο και του ζήτησε να ανέβει στη σκηνή για την βράβευσή του.

Σπουδαίο χαρακτήρισε το έργο του συλλόγου ο Βαγγέλης Λιάκος προσθέτοντας “είμαστε πολύ υπερήφανοι που σας έχουμε στη Δ. Αττική και αναδεικνύεται με σεβασμό τον πολιτισμό και την παράδοση μας δίνοντάς με ένα ακόμη κίνητρο να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο δράσεις σαν την αποψινή” είπε .

Η φαντασμαγορική παράσταση που ήταν χωρισμένη σε ενότητες περιείχε τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από την Κύπρο , την Ήπειρο, την Κοζάνη,την Πάρο, την Πελοπόννησο,τις Σέρρες,την Κόνιτσα, την Κρήτη καθώς και την Κέα με την Τζιά.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Δ. Αττικής Βαγγέλης Λιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας, Μιχάλης Οικονομάκης, Γιάννης Μαυροειδάκος και Γιώργος Αβράμης, οι Αναπληρωτές Δημάρχου Χρυσούλα Κουράση και Μαρίνος Σαρλάς, ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας, ο τοπικός σύμβουλος Άνω Λιοσίων Μιχάλης Ζουρίδης, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου π. Μηνάς Αλεξιάδης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου