Ποιος είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική Χρήστος Τσοκάνης


 


Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 απέφεραν μια έδρα στη Δυτική Αττική για το ΚΚΕ. Η κατάκτηση της έδρας ήταν αποτέλεσμα των πολύ καλών εκλογικών επιδόσεων του κόμματος στη Δυτική Αττική (10,11%), αλλά και στον Ασπρόπυργο (19,61%) όπου αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα, συγκεντρώνοντας το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά.
Βουλευτής εξελέγη ο Χρήστος Τσοκάνης, ο οποίος στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 με βάση τις οποίες έγινε η κατάταξη των βουλευτών συγκέντρωσε 2581 σταυρούς προτίμησης, από τα 7686 ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική, δηλαδή το 33,58%.
Ο νέος Βουλευτής είναι 51 χρονών και έχει μεγαλώσει στον Ασπρόπυργο, όπου διατηρεί λογιστικό γραφείο. Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ στα χρόνια της ανασυγκρότησης. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πάντειου Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ασπροπύργου. Την περίοδο της πανδημίας πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις των μικρών επαγγελματιών της περιοχής, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Μαζί με άλλους επαγγελματίες πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Ένωσης ΕΒΕ στην περιοχή.
Δείτε τη σταυροδοσία του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική στις εκλογές της 21-05-2023.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου