Νέα εκπαιδευτική δομή για ανάπηρα παιδιά στα Άνω Λιόσια


 

Χρήστος Παππούς και Νίκος Χατζητρακόσιας στα εγκαίνια
του Κέντρου Ψηφιακής Εκπαίδευσης για μαθητές και δημότες 


Μετά τη συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου Φυλής για την ανέγερση, τον εξοπλισμό και την, επί ένα έτος λειτουργία του, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για …κατάργησή του. Ο λόγος για τη ναυαρχίδα των σχολικών κτιρίων του Δήμου Φυλής, το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, που έκλεισε, νωρίς, τον κύκλο του, δημιουργώντας νέες ελπίδες και προσδοκίες για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία: Την ίδρυση, στη θέση του, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Άνω Λιοσίων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο δέχθηκε τη σχετική πρόταση του Δημάρχου Χρήστου Παππού, την οποία εισηγήθηκε ο αναπλ. Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας. Όπως, επί λέξει, αναφέρεται στην εισήγηση, «αποτελεί αίτημα των γονέων των μαθητών/-τριών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να φοιτούν τα παιδιά τους σε ένα σχολείο με σύγχρονες κτιριακές υποδομές και επαρκείς χώρους με εργαστήρια και αίθουσες διδασκαλίας, που θα τους παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης και περαιτέρω ανάπτυξης των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων. Να σημειωθεί ότι στον δήμο Φυλής δεν υπάρχει άλλο Λύκειο Ειδικής Αγωγής προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών/-τριών». Μετά τη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής Απόφαση του Υπουργείου στο ΦΕΚ και η στελέχωση του νέου σχολείου.
«Ο Δήμος Φυλής πρωτοστάτησε για την ίδρυση, ανέγερση και λειτουργία του Ειδικού Γυμνασίου για να δώσει κίνητρο στις οικογένειες των παιδιών με αναπηρία. Τώρα, στέκεται και πάλι στο πλευρό τους με μια εξειδικευμένη δομή που θα προσφέρει στα παιδιά τους τις επαγγελματικές δεξιότητες που θα συμβάλουν στην επαγγελματική τους εξέλιξη», τόνισε ο Νίκος Χατζητρακόσιας.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τόνισε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει την προσπάθεια να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. «Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ένας δήμος με ευαισθησίες, τόσο απέναντι στην αναπηρία, όσο και απέναντι στους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου