Δημιουργήθηκε δίκτυο εθελοντών για την προστασία του περιβάλλοντος στο Δήμο Φυλής


 

Μια νέα πρωτοβουλία, με περιβαλλοντικό πρόσημο ανατέλλει στο Δήμο Φυλής. Πυρήνας της τουλάχιστον εικοσιπέντε συνδημότες μας που επιθυμούν να προσφέρουν, σε εθελοντική βάση, για την αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος. Στον επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους έχουν θέσει την δεντροφύτευση, τη δενδροκομία, τη συντήρηση και ανάπτυξη του πρασίνου, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας με βιολογικές μεθόδους. Σε δεύτερο επίπεδο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και την υποστήριξη της Πολιτικής Προστασίας, στον τομέα της πυροφύλαξης και της πρόληψης των πυρκαγιών.
Παρόλο που δεν έχει ακόμα, αποκτήσει νομική οντότητα, το δίκτυο των εθελοντών δραστηριοποιείται με δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αλλά και εξοικείωσης των παιδιών με τις αγροτικές καλλιέργειες. Πρόσφατα οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου, με επιμέλεια του δάσκαλου Μιχάλη Ζαρρή και άλλων εκπαιδευτικών ασχολήθηκαν με το ελαιομάζωμα, ενώ σε άλλη δράση επισκέφτηκαν αστικό άλσος, έπαιξαν με διαδραστικά παιγνίδια και διασκέδασαν με μουσική.
Ο Μιχάλης Ζαρρής είναι ο σύνδεσμος της ομάδας με το Δήμο Φυλής και έχει συζητήσει με τους αντιδημάρχους Μιχάλη Οικονομάκη και Βασίλη Γεωργιάδη τις δυνατότητες συνεργασίας. Οι σκέψεις και κυρίως η περιβαλλοντική ευαισθησία των συνδημοτών μας επαινέθηκαν από τους ανθρώπους του Δήμου, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν θερμά τη δραστηριότητά τους.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι μαζί με τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Δήμου Φυλής, οι δημότες του είναι έτοιμοι να συμβάλουν με απόψεις και δράσεις, με κοινό στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου. Όσοι θέλουν να πάρουν ενεργά, μέρος στην προσπάθεια, μπορούν να τηλ. στο Μιχάλη Ζαρρή στον αριθμό 6993096650, ή να στέλνουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση mico.zarris@gmail.com



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου