Το πρώτο Καλλισθενικό πάρκο άσκησης και ψυχαγωγίας κατασκεύασε ο Δήμος Φυλής στο Πάρκο Κώστας Λιάρος στο Ζεφύρι

Στην πλήρη ανακατασκευή της παιδικής χαράς στο Πάρκο Κώστας Λιάρος στο Ζεφύρι προχώρησε ο Δήμος Φυλής, μετατρέποντας κυριολεκτικά το χώρο στο κάτω μέρος του Πάρκου σε μια όαση χαράς, άσκησης και ασφάλειας για τα παιδιά άνω των τριών ετών και τους συνοδούς τους.

Για πρώτη φορά στο Δήμο Φυλής εγκαταστάθηκε σύστημα Καλλισθενικής γυμναστικής, που είναι ότι πιο σύγχρονο διατίθεται για την ασφαλή εκγύμναση των παιδιών, καθώς εξυπηρετεί ανάγκες για ποικίλες πολυαρθρικές ασκήσεις, μεμονωμένες ή συνδυαστικές, οι οποίες δρουν με φυσικό τρόπο, επιφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα στην μυϊκή ανάπτυξη και ενδυνάμωση όλου του σώματος, με γνώμονα πάντα την συμμετρία και την αρμονία. Το νέο σύστημα περιλαμβάνει μονόζυγα, κάθετες σκαλιέρες, πάγκο κοιλιακών, οριζόντιες μπάρες και κρίκους.

Παράλληλα αντικαταστάθηκε με νέα, πιο σύγχρονη και πιο ανθεκτική και η παλιά πυραμίδα αναρρίχησης που ήταν το σήμα κατατεθέν της παλιάς παιδικής χαράς.

Τη διαφορά στο νέο χώρο κάνει και το έξυπνο ηλιακό παγκάκι που έχει τοποθετήσει ο Δήμος ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να φορτίζουν τα κινητά τους και να συνδέονται δωρεάν στο ίντερνετ.

Ο χώρος έχει γίνει αγνώριστος και πολύ πιο πράσινος καθώς πέριξ του χώρου άθλησης φυτεύτηκαν 9 μεγάλα δέντρα και εντός του χώρου άθλησης εννέα μικρότερα και 419 φυτά και θάμνοι ενώ αντικαταστάθηκε και το χώμα με εμπλουτισμένο κηπευτικό πριν τη φύτευση. Για τη συντήρηση και προστασία των φυτών έχει εγκατασταθεί σύστημα αυτόματου ποτισμού.

Για την άνετη παραμονή των επισκεπτών έχουν τοποθετηθεί τρείς πέργκολες με καλαμωτή σκίασης, επτά παγκάκια με πλάτη και πέντε χωρίς πλάτη, ενώ ο χώρος φωτίζεται με έξι φωτιστικά σώματα, και διαθέτει δύο ποδηλατοστάτες, πέντε κάδους απορριμμάτων, δύο τριπλούς κάδους ανακύκλωσης, κιόσκι πληροφοριών, βρύση και μεταλλική ασφαλή περίφραξη.


Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων δηλώνει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αφού όπως έχει διαπιστωθεί ο χώρος από τις πρώτες ώρες λειτουργίας του γνωρίζει ήδη μεγάλη επισκεψιμότητα. “Χρειαζόμασταν αυτό το έργο στην είσοδο της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου. Τώρα έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό, σύγχρονο και ασφαλή χώρο για τα παιδιά μας. Συνεχίζουμε και παραδίδουμε σύντομα στους δημότες μας και άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη Δημοτική Κοινότητα” υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς .

“ Καταφέραμε να μεταμορφώσουμε τον συγκεκριμένο χώρο και αυτό χωρίς να αλλάξουμε τη φιλοσοφία εκγύμνασης που εξυπηρετούσε όλα αυτά τα χρόνια. Εμπλουτίσαμε τις αθλητικές δραστηριότητες και ομορφύναμε παράλληλα το χώρο με το πλούσιο πράσινο που ενσωματώσαμε. Με τις κατευθύνσεις του Δημάρχου μας και την πολύτιμη βοήθεια του ειδικού του, συνεργάτη Γιάννη Λιάκου μετατρέψαμε το χώρο σε ένα παράδεισο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, που έλειπε από το Δήμο μας ” σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

Τη μελέτη του έργου και την επίβλεψη είχε η Τεχνική Υπηρεσία. Το έργο αποτελεί μέρος μελέτης που αφορά την αναβάθμιση τεσσάρων χώρων αναψυχής στο Ζεφύρι και χρηματοδοτείται κατά 60% (415.800,00€) από το από το Πράσινο Ταμείο και το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», «ΑΣΤΙΚΗ AΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ& ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», ενώ το υπόλοιπο 40%(277.200,00€) καλύπτεται από πόρους του Δήμου Φυλής.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου